Vårdcentralen

Eftersom jag vaknade vid fyrasnåret i morse efter kanske två timmars sömn med skrål i bröstet så gav jag upp och gick ut i köket och tog en macka och läste lite gamla tidningar tills Anneli anslöt.

Målet var att ringa Vårdcentralen 07.30 när de öppnade och lämna mitt namn och personnummer. Har nästan tappat rösten och andningen är rätt ansträngd så när Vårdcentralen ringde tillbaka 08.30 var det knappt att de hörde vad jag sa. Men de fattade vinken och gav mig en tid 10.45.

Läkaren konstaterade att luftrören hade drabbats extra hårt eftersom jag har en lättare astma så han förnyade mina gamla recept på astmamedicin och gav mig en ökad dos så länge jag är förkyld. Åkte till Jakobsberg och plockade ut det jag behövde, tog en kort avstickare till Myrorna och sedan hem.

Har haft det rätt tungt i dag med men orkade i alla fall skriva ett brev till England som var viktigt att få iväg. I övrigt har jag mest suttit i soffan och känt mig risig. Plockade upp några osorterade högar frimärken framåt eftermiddagen men det var ungefär så mycket som jag orkade.

Hungern har det heller inte varit så mycket bevänt med men det blev en liten färdigmat till lunch i alla fall.

Överlag har hela dagen kantrat på något sätt. Eftersom jag var vaken så tidigt så kom jag att ligga ett par timmar fel hela dagen sedan. När klockan var 13 trodde jag den var 15.30 och på kvällen blev det lika dant. Dagen ville helt enkelt aldrig ta slut.

Eftersom ”Designated survivor” inte behagat komma med något nytt avsnitt tog jag och Anneli Niklas råd och började se ”Stranger things” som kompensation. Vi såg de två första avsnitten och de var inte så dumma även om mycket av dramatiken var återanvänt från en rad andra filmer. Det verkar börja bli svårt att variera sig i det okända-branschen.

Satt en stund vid datorn och försökte reda ut, tillsammans med Jennie och Tobias, varför två personer inte fått sin tidning respektive sitt medlemskap också. Och så kapade jag banden med vännen Tommy som messat mig mycket det senaste året. Det har varit både positivt och negativt men oftast har vi kunnat reda ut det hela. Men i dag slog han fast att alla som inte röstar på SD i nästa val är landsförrädare.

Och det anser jag mig inte vara. Och jag måste säga att jag inte gillar att bli kallad det bara för att jag inte röstar på detta parti som står för så mycket som jag själv aldrig skulle kunna tänka mig att stå för. Så nu får Tommy messa med någon annan.

Under kvällen kom uppgifter om att ryska kosmonauter tagit prover utanpå ”ISS” och hittat bakterier som inte fanns där när rymdstationen skickades upp. Nu är frågan om dessa bakterier har hamnar där genom alla besök som astronauter och kosmonauter gjort under åren eller om de kommit dit från rymden.

Mest spännande är rymden – vilket vore en världssensation – men mest sannolikt är jorden. Tråkigare givetvis men vi får väl se vad analysen visar.

Nu hoppas jag att det går att sova mer än två timmar i natt.

197 total views, 1 views today