Maria här och speldag


På bilden ovan kan ni se Annelis fajting fejs när hon spelar borsbowling – och gjorde det bra. För i dag har vi haft Maria Kroon på besök vilket har inneburit Chicago, ”Golf” (annat kortspel som egentligen heter något annat) och så lite annat smått och gott. Plus mat i form av revbensspjäll med hasselbackspotatis och lammfiol som vi sköljde ned med god öl.

Markus har också varit med på det mesta och vi har haft en trevlig dag helt i julens anda.

På förmiddagen gjorde jag slag i saken och körde bort alla de böcker som antingen var trasiga eller som jag bedömde som helt osäljbara till soptippen så nu är garaget relativt tomt igen. Satsade också en stund på att laga några böcker som jag ville spara själv men som var i dåligt skicka och att klistra in en del urklipp.

Skulle verkligen behöva komma mig iväg både till Böckernas hus och Thomas Andersson i Uppsala snart.

Framåt kvällen när vi spelat klart blev det gröt med skinkmacka till alla och den enkla men mycket juliga måltiden intog vi framför ”En man som heter Ove”. Fortfarande lika bra som när vi såg den på bio fösta gången.

När Maria fått skjuts till pendeln och Anneli och Raili gått och lagt sig så satte jag mig och jobbade med min lista över samlingar innan också jag törnade in. Snyggade till den och lade till några saker. Ni hittar den här.

Men några brev hanns också med. Ett till Thor Sörensens änka Karin som i ett julkort till oss berättade att Thor, som var med i UFO-Sverige och i diverse lokala Göteborgsgrupper under många år, hade gått bort i maj. Tråkigt. Thor var en energisk och positiv person som visade att han brann för sitt intresse.

Maria, Anneli och Raili försöker komma underfund med bowlingspelet.

Maria, Raili och Anneli.

254 total views, 1 views today