Tolfte gången för RT143


I dag höll jag föredrag för Round Table-gänget RT143 på Wijnjas på Scheelegatan inne i Stockholm. Och det är faktiskt tolfte gången jag gör det. Eftersom jag för länge sedan har uttömt alla ämnen så pratar jag sedan några år tillbaka om vad som hänt sedan vi sågs sist. Det blir en blandad kompott, mycket ufo givetvis men också en hel massa annat.

Kul att återse många av de kända ansiktena, några har faktiskt hört mig alla tolv gångerna nu. Inte illa. Jag berättade om en del ufonyheter, lite astronomi och så en del som jag själv gjort under 2017.

Markus var med som bärhjälp och belönades för detta med en god måltid med havskräftssoppa och en riktigt bra köttbit med ett Bordeauxvin som han påstod var det godaste han hittills druckit. Själv fick jag hålla mig till vatten.

Började dagen med att titta på en repris av det svenska OS-guldet i slalom och sedan följde jag, och efter en stund också Markus, de svenska tjejernas osannolika silver i skidskyttestafetten. Efter att ha sett dem bomma rätt mycket på de första sträckorna så tog Hanna Öberg och visade hur man sätter tio skott och åker skidor som en gud.

Häftigt! Vi tittade medan vi åt lunch i form av pytt med ägg och rödbetor som jag lagat till.

Eftermiddagen har jag ägnat åt att förbereda mig för lördagens Mellochattande men också med att prata med den person som stod Jörgen Bengtsson nära och som nu har hand om hans dödsbo. Jag och AFU är ju måna om att rädda Jörgens arkiv för eftervärlden, inte minst för att hedra hans minne.

Så sent på eftermiddagen kunde Tony Ekberg åka dit och vara AFU:s ögon och se till så att allt som vi vill bevara sparas och placeras i ett förråd så länge. Som så ofta var vi ute sent. I dag skulle de nämligen börja tömma lägenheten för att fortsätta med det under helgen.

Har också varit i fortsatt kontakt med ufokonferensen i Montreal som nu har tittat på den video jag skickade till dem. Och fick ett mycket positivt svar från dem. En av organisatörerna skrev bland annat: ”I have now realised that the Swedish ufology is really at the forefront of the international arena.” Sådant värmer.

Slog en signal till Raili som fortfarande har besvär med sin yrsel. Den har i alla fall inte blivit värre men vill heller inte gå bort. Hon har suttit i kö till sjukvårdsupplysningen en timme utan att komma fram. Influensan går för fullt, vilket märks.

När jag och Markus kom hem från föredraget så tittade vi klart på matchen Arsenal-Östersund där Östersund slog Londonlaget med 2–1. Inte illa! Tyvärr räckte ju inte detta eftersom man förlorade stort med 0–3 hemma efter några billiga mål och en missad straff. en det är ändå en riktig fjäder i hatten för ett litet lag från Sverige.

Sedan satte jag mig och jobbade med UFO-Sverigeangelägenheter till efter 01.

Lite försnack innan jag drog igång mitt en timma och tjugo minuter långa föredrag.

336 total views, 2 views today