Ny donation på gång och tacosmiddag


Klockan 9 vaknade jag och tittade ut på fallande snö. Bara att inse att vintern är här nu. Men, det brukar alltid komma ett varmare mellanspel så risken att julen blir grön är säkert lika stor som vanligt.

Satte mig och jobbade med lite UFO-Sverigesaker som att göra klart den lista på nybörjare som vi ska hålla kontakten med efter kursen. Vi är en grupp mentorer som delar upp de nya mellan oss och jag valde ut mina och skickade sedan resten till Thomas som ska fördela övriga.

Det är viktigt att vi inte tappar bort de nya, något som är lätt hänt. Men jag tycker att vi i alla fall har en bra plan numera. Alla nya vill ju inte engagera sig men de som vill får vi ställa upp och hjälpa så att de känner sig behövda. Något som är viktigt för UFO-Sveriges framtid och återväxt.

Pratade också några vändor med Anders på arkivet. Mest om hur vi ska kunna maximera tidningslagret så att det rymmer så mycket som möjligt. Fick dessutom ett mejl från Anneli som gick årets kurs (igen!) om att hon ska börja skänka pengar till AFU varje månad.

Ett annat mejl som också var positivt var från en amerikansk ufolog som varit med i 60 år. Vi har haft kontakt under en längre tid och för tio dagar sedan frågade jag rakt på sak om han inte kunde tänka sig att donera sitt arkiv till oss. I går mejlade han Håkan B, som också har kontakt med honom, och skrev att han fått en förfrågan och att han nu funderade på hur han skulle göra. I dag hade han bestämt sig men var bekymrad över hur han skulle kunna packa och skicka allt. Den saken får vi helt enkelt hitta en lösning på.

Tog en stund och sorterade klart Paul Vigays arkiv med cirkelmaterial som vi fick av hans föräldrar när jag och Anneli träffade dem i Waterlooville i oktober. Nu ska jag bara skriva etiketter till ryggarna och så är allt klart att placeras på AFU.

Städade också på några usb-minnen som blivit liggande med filer som måste in på rätt plats i mitt digitala arkiv. En grannlaga uppgift som jag ligger efter med. Hade egentligen tänkt att svara på en del försummade brev men det får bli i morgon.

Var också i kontakt med vännen David Clarke i Sheffield och fick okej att översätta hans spännande artikel om Winston Churchills ufo- och paranormala intresse som han hade i Fortean Times nyligen. Den ska bli roligt att presentera för UFO-Aktuellts läsare och jag hoppas att Stefan ska sätta tänderna i översättningen så snart som möjligt.

Framåt kvällen hjälptes jag och Anneli åt att fixa tacos som vi och Markus sedan lät oss väl smaka. Niklas jobbar ju i dag så han missade festen. Tittade på ”The Crown” och fixade in lite frimärken som låg i ett kuvert i källaren också.

Sedan blev det sängen ganska tidigt. Med en bok. I säng före midnatt tillhör inte vanligheterna.

 297 total views,  1 views today