Städdag och planering för ufoutställning


Har ägnat rätt många timmar åt att fortsätta städa i datorn även i dag. Tråkigt men nödvändigt. Att sköta sitt eget arkiv är något som tar mer tid än man kan ana. I mitt fall är målet alltid att enbart ha sådana mappar och dokument som jag arbetar med just nu på skrivborden, alltså både i datorn och det fysiska. Men att leva upp till den föresatsen är minst sagt svårt.

Under dagen har jag arbetat flera timmar med att svara på ett mejl från Regionsmuseet i Kristianstad som vill hyra UFO-Sveriges utställning och visa den under veckan 4 till vecka 9 nästa år. Att det har tagit så lång tid att svara på det senaste mejlet därifrån beror på att museet vill ha bilder på hela vår utställning i förväg.

Det kunde jag givetvis fixa men det tog en stund att hitta all filer på modeller, skärmar och annat. Fick be Tobias, som brukar göra rollupsen, att leta rätt på två sådana som jag av någon anledning inte hittade.

Utställningen invigs den 22 januari (av undertecknad) men visas för pressen redan den 17/1. Samma dag som invigningen håller jag ett föredrag på museet.

Tobias kunde också berätta att han sett en dödsannons för den gamle ufologen Sven Schalin (1925–2017) i Linköping. Sven hade gått bort några veckor före sin 92:a födelsedag. Det värsta var att han gick bort förra året! Sven Schalin jobbade ju tillsammans med Gösta Rehn och var en av pionjärerna inom svensk ufologi så jag ringde omedelbart till hans bror som bor utanför Göteborg.

Brodern kunde berätta att alla hans pengar och värdet på huset hade skänkts till antroposoferna, en icke föraktlig summa. Vad som hänt med papper och böcker och annat visste han inte. Huset var sålt men han skulle kolla med boupptecknaren. Själv kommer jag att ringa antroposoferna i morgon.

Det är bara att gratulera antroposoferna till det de fått men det är tråkigt att AFU eller UFO-Sverige aldrig kan komma i samma situation och få ett större arv. Något AFU så väl behöver.

Här har det regnat mest hela dagen. Inte en snöflinga kvar. Åkte en sväng till posten och sedan till Coop Forum för att storhandla tillsammans med Anneli. Riktigt höstrusk. På Coop hade man börjat sälja julprylar som ni kan se på bilden ovan. Hemma igen lagade vi kycklingben med ris som smakade alldeles utmärkt.

Var också över till grannen Gunnar med en kasse öl som tack för hans senaste leverans av potatis. Och så bestämde vi att han skulle komma och fixa en elpryl här hemma i morgon förmiddag.

Jobbade vidare med datorstädningen till strax före 01.

320 total views, 2 views today