Köpcentrumtur och Mufon HQ igen


Tog mig sovmorgon för första gången den här resan och vaknade inte förrän 08.30. Inte så illa. Fixade lite med packningen och chattade med Anneli innan jag gav mig iväg ut för att hitta ett köpcentrum, en Mall, för att handla present till henne.

Det blev Spectrum Center, en egen liten stad med massor av butiker och trevliga gågator mellan sig. Jag lyckades givetvis parkera i fel ände men det skadade ju inte med en liten gångtur i det fina vädret. Frågade mig fram till en väskbutik, det blev Target som är en stor butik med allt från mat till prylar, och till en butik som sålde toppar, det blev Nordstrom, där jag tittade efter present till Anneli.

För att vara på den säkra sidan ringde jag Anneli via Messenger så att hon kunde se alla toppar som jag vandrade runt och visade henne. Ett bra asätt att få henne med. När det kom till slutbedömning fick enexpedit hålla i kameran medan jag höll fram toppen framför mig.

Väskan var lite lurig att hitta och jag gick faktiskt fram och tillbaka mellan de två butikerna innan jag bestämde mig. Tyckte att targets typ av väska var bättre – dessutom var den billigare. Trodde jag. Men det stod fel på hyllkanten. Så priset slutade på 100 dollar till slut i vilket fall.

Väskan jag köpte är välbehövlig eftersom jag köpt en massa böcker till AFU. Dessutom har jag fått en massa Mufonmaterial i form av skrifter och dvd-inspelade konferenser.

När jag var färdighandlade gick jag tillbaka till bilen helt inställd på att det var dags att ta sig en Big Mac. Jag är ju ändå i USA. Så jag körde till närmaste McD, råkade svänga en gata fel, parkerade där och gick och kikade på en del andra matställen men bestämde mig för att fortsätta trots allt. Priset för en Big Mac var 5,39 dollar.

Så till slut hamnade jag på en McD på 16231 Lake Forest Drive där jag beställde en Big Mac med en hashbrown och en Fanta. När det var slut köpte jag en Big Mac till som jag tog med i bilen.

När jag kom fram till Mufons kontor stod Jan och pratade med Blaine Hammond utanför på trottoaren. Astronauten som var med på kursen och konferensen.De två är vänner sedan länge och Jan hade lovat fixa en autograf till mig. Jag fick visserligen en när vi satt tillsammans på Mufonkursen men nu fick jag en skriven på ett riktigt Nasafoto, vilket var det jag ville.

Hammond förklarade för Jan, och för mig att han var tveksam till mycket som hade med månlandningen att göra och upprepade det han sagt under kursen, nämligen att fotspåren på månytan var något han trodde var fejk.

Han hade sett ett teveprogram i går där man fick se hur Neil Armstrong gjorde ett av avtrycken och konstaterade att detta inte kunde stämma eftersom måndammet skulle ha rasat ned i avtrycket. Han var också tveksam till att utblåset från månlandaren då den gick ned inte hade skapat en krater.

Alltså samma synpunkter som de som tvivlar på att landningen över huvud taget har ägt rum brukar framföra. Samtidigt sa Hammond att han var säker på att USA verkligen landat på månen.

Sedan var Hammond tvungen att gå, vi skakade hand och jag och Jan gick upp till kontoret. Den skrikiga varningsklockan skrek välkommen (för att varna dem där uppe) och jag kunde konstatera att nu hade Marketa och Marian fått sällskap av Linda Flechtner som förutom att hon är fältundersökare med 300 fall under bältet också jobbar på kontoret flera dagar i veckan.

I dag jobbade hon med att registrera medlemmar och en del annat administrativt. Mufon är en väloljad organisation där man tar arbetet på allvar. De som jobbar på kontoret får betalt (inga höjdarlöner) men jobbar också ideellt med själva fältarbetet.

Jag pratade med Linda ganska mycket, först eftersom jag behövde hjälp att kolla några av de personer som skrivit slarvigt i min beställningsboken och Linda satt med hela Mufons medlemsregister framför sig. Sedan för att hon skulle kolla priset på den hög med böcker som jag plockat ihop för att köpa åt AFU och till sist för att hon hade en jättebild av en kondensstrimma på skärmen framför sig.

Om jag nu råkade tro att Linda hade bilden på sin dator för att hon trodde den var mystiskt så tog jag ordentligt fel. Linda visade sig vara en skärpt och kunnig undersökare och berättade att mannen som skickat in bilden, och som hon pratat med, blivit riktigt förbannad på henne när hon förklarade att det var ett flygplan som till synes flög nedåt och inte störtade eftersom jorden är rund och det är så det ser ut när planet kommer en bit bort från oss.

Precis som jag själv skulle ha sagt! Jag passade på att visa henne lite bilder från mitt misstolkningsföredrag för våra fältundersökare och hon kände igen det mesta. Jag blev imponerad!

När Marketa kom in för att hjälpa mig passade jag på att visa både henne och Linda några bilder från mitt föredrag och också ett klipp från ”Ghost Rockets” vilket fick Marketa att på stående fot mejla en teveproducent i Tjeckien (hennes hemland) som kontaktat Mufon och tipsa om AFU.

Marketa har varit en fantastisk hjälp under hela den här resan, inte minst innan jag lämnade Sverige och när det gällde att få tillbaka pengarna för Annelis biljett.

Medan jag satt på kontoret skrev jag också rent listan över alla som beställt – som var 27 personer – och mejlade en av dem som hade glömt att betala eftersom jag inte var där. Hon svarade och kommer att posta 15 dollar i ett kuvert.

Strax efter 16 skulle Jan till posten så jag hängde efter och parkerade bilen vid postkontoret varefter vi åkte vidare runt kvarteret till en restaurang som låg mitt emot Jans och Annettes hus. Där blev jag bjuden på mat (burgare) och dryck (läsk, jag körde ju), och så pratade jag och Jan om vad våra respektive organisationer kan samarbeta med.

Faktum är att jag förde en liknande diskussion med TTSA via mejl i dag.

Efter en stund kom Annette och hon var riktigt frågvis när det gällde AFU och hur vi arbetar så jag fick chansen att berätta lite extra mycket om detta också för Jan.

Framåt 21 var vi klara och Jan körde mig tillbaka till min bil och så tackade vi varandra för de gångna dagarna som varit positiva för oss båda. Och symposiet gick med vinst, berättade Jan vilket var roligt att höra.

Sedan var det bara att köra hem till hotellet och bära upp böckerna och den nya väskan och börja packa. Det kommer tt bli en utmaning att kånka iväg de tre väskorna på flygplatsen. Måste hitta en vagn direkt.

Chattade med Anneli och skrev blogg medan jag tittade på CNN:s eftersnack efter den senaste debatten mellan demokratiska presidentkandidater. Elizabeth Warren gick tydligen bäst hem. Drack en iskall Fathom IPA också.

Under dagen har jag också varit i kontakt med VJ Gevaerd som är i New York för att träffa Luis Elizondo. Bad honom ta en bild för UFO-Aktuellt.

Var tvungen att besöka McD också – man är ju i Amerika!

På kvällen bjöd Jan och Annette ut mig på mat och prat.

230 total views, 1 views today