Ante Jonsson 1943–2019


I dag fick jag beskedet att Ante Jonsson somnat in i går. Ante, som var en god vän, var också en av Sveriges mest kända kontaktpersoner. Hans historia är väl känd och inleddes den 3 februari 1984 på riksväg 30 i höjd med Uråsa flygfält i Småland när han fick bromsa för vad han senare beskrev som ett okänt flygande föremål, släpades ut ur sin bil men sedan hittades sittand med händerna krampaktigt knutna kring ratten, chockad.

Ante kom sedan att möta varelser från andra världar och dessutom resa med dem i deras skepp. Åtminstone var det så han upplevde det. Under åren fick han flera märkliga apparater av dessa varelser som han förvarade hemma. Men han visade dem aldrig för någon och det enda jag själv fick se var et sten som Ante sa sig ha tagit med från en strand långt borta från jorden.

Jag kom att träffa Ante vid ett flertal tillfällen och vi höll kontakten långt efter att hans upplevelser slutat. De sista åren flyttade han till ett vårdhem och vi pratade då och då på telefon. Men i dag fick jag alltså beskedet att Ante somnat in, 75 år gammal. Det är tråkigt att han inte längre finns bland oss. Ante var en vänlig och positiv person som jag kom att tycka väldigt bra om. Vill ni läsa hans historia så finns den i min bok ”UFO – Spökraketer, ljusglober och utomjordingar” (Semic).

Annars har jag ägnat en del av dagen åt hemarbete men också kört Anneli till vårdcentralen för att få sitt operationssår omlagt. Hemma fixade jag en enkel lunch och satte mig sedan och sorterade papper från Malmö Interplanetariska Sällskap. Pratade med Anders B som berättade att allt nu var klart för medlemsträffen i Göteborg den 24 augusti, lokalen uppfyllde de krav vi hade på den så nu är den bokad.

Pratade också med Anders L på AFU och lite av varje, bland annat att vi ska komma till skott och beställa inskanning av hela spökflygarmaterialet från Krigsarkivet. En sak vi tänkt göra länge men som nu blivit aktuellt på allvar.

Framåt 15 tog jag och Anneli bilen till Per och Gabriella på Ingarö för att hälsa på och äta middag. På vägen släppte vi av Markus i Jakobsberg. Det var ett tag sedan vi träffade Per och Gabriella och det var kul att sitta ned på en bit grillat och prata på om resor och annat.

När jag kom hem hjälpte jag Barry Roth (Mufon) med att korrläsa en text om spökraketerna som han ska ha med som ett kapitel i en kommande bok. Rättade till en hel del och byggde på med annat. Har också skickat en plan för hur vårt samtal om månen kan gå till till Anna Schytt. Vi ska ju hålla låda om månens myter och mysterier i Jakobskyrkan om ett par veckor.

Innan det blev sängen efter 01 hade jag pratat med Niklas en stund, det var ett tag sedan.

Jag, Gabriella, Per och Anneli.

Och ett av deras gäststugor har dörrar, fönster och tak från hus i gamla Klara.

 774 total views,  2 views today