Dubbla besök och badminton

Fortsatte en stund med att sortera frimärken på förmiddagen och sedan senare på kvällen eftersom den andra lådan som jag köpte på auktionen i söndags kom under dagen. Mycket roligt också i denna! Det jag inte vill ha själv ska jag försöka sälja till AFU:s förmån. Men jag vet att det inte är så lätt att hitta köpare.

Som vanligt har jag hjälpt folk med lite enklare frågor som vilka planeter som syns just nu (Jupiter starkt i söder, till vänster om den Saturnus fast svagare och i öster Mars efter midnatt) och med en fråga om en bild som uppenbarligen visade tre flygplan, två med kstrimmor och ett på lägre höjd utan någon.

I dag var det dags att se till så att spänningen i vårt badmintonspelande ökade ytterligare ett snäpp för nu står det 10-10 i matcher då Stefan vann med 11-15, 15-10 och 11-15 med hans siffror först. Första set var riktigt bra med kul spel och spännande bollar men nu är det dags att jag börjar vinna lite igen.

Efter 14 kom Per-Anders Åstradsson med en låda bandinspelningar. Mest Apollo-projektet som han bandat från radio och teve när det begav sig 1968 och 1969 men också ett par inspelningar med Uri Geller från TV2 den 16 februari 1974, ett radioinslag sex dagar senare och hans framträdande på Konserthuset i Stockholm den 2 april samma år, en med Tage Eriksson (FOA:s ufoansvarige en gång i tiden) från den 23 november 1971 och en inspelning med Stig Ekberg (vittne i Väddöfallet) från ett föredrag den 4 september 1979. Dessutom fick jag några rymdböcker.

Per-Anders har varit intresserad av ufo sedan 60-talet då hans mamma berättade om en observation hon gjort och vi pratade en kort stund på verandan innan han var tvungen att åka tillbaka hem. Ett stort tack för de fina gåvorna!

Det har varit en blanddag när det gäller vädret men givetvis vräkte det ner när jag åkte till återvinningen med en fullpackad bil. Blev dränkt som en katt i ett badkar. Men bra att få iväg bråten som samlats på en hög ett tag i garaget. När jag hörde en kille fråga var han kunde slänga böcker så gick jag fram och frågade honom om jag fick titta eftersom jag brukar sälja böcker till AFU:s fromma. Och det fick jag. Nu var det inte några mängder men fem böcker som jag ansåg värda att ta hem fick jag i alla fall med mig. den som inte frågar får ju inget alls.

Sent på eftermiddagen tog Markus och bilen och åkte för att plocka upp Niklas och för att låna hans torktumlare så att han kunde få sin regnrock torr. Det är givetvis inte vilken regnrock som helst utan en för golfare och då måste allt skötas efter regelboken. Så när han och Niklas kom tillbaka så hängde Markus upp regnkläderna och sprejade dem i ett par omgångar så att de skulle bli lika bra på att hålla vätan ute som förut.

Säga vad man vill om killen men har är väldigt noga med sina kläder, och det är ju bra det.

Vi grillade kyckling med majs och så åt vi alla fyra. Det var ett tag sedan sist. Då hade solen kommit tillbaka och det var skönt att stå på verandan och sköta grillen, men åt det gjorde vi inne för riktigt så varmt var det trots allt inte.

Under eftermiddagen fick jag telefonsamtal från min kamrat Bengtåke som berättade att min kamrat Leif Claesson i Skövde hade gått bort. Leif hade tills ganska nyligen arbetat som journalist på Skövde Nyheter men ”blivit övertalig” och fått gå. Så oerhört tragiskt. Vi två jobbade ihop på Mariestads-Tidningen under en period i slutet av 70-talet då han var vikarie där och vi spelade korpfotboll för tidningen tillsammans. Senast förra året intervjuade Leif mig för en artikel i tidningen.

Markus och Niklas i kort- och jordgubbstagen.

Framåt kvällen spelade vi takasino hela familjen och Anneli slog mig precis på målsnöret. Kul var det och det var ett tag sedan vi spelade kort alla fyra. Och grabbarna fick våra egenhändigt plockade jordgubbar till efterrätt. Efteråt hängde jag med Niklas ner i källaren där han satte sig och spelade piano (mest improviserande) och jag fortsatte med frimärkena.

Niklas är verkligen duktig och det är ett nöje att lyssna på honom. I morgon ska han iväg och ta en pianolektion vilket är kanon. Han har mycket att utveckla och kommer att kunna bli riktigt bra om han får rätt hjälp.

Framåt 01 var det dags att sätta punkt för dagen trodde jag men istället hamnade jag i soffan med Niklas och tittade på ”Den allvarsamma leken” farm till 02. Fortfarande bra.

Grillningen har precis påbörjats.
En av många roliga stämplar som fanns med bland frimärkena.

 124 total views,  2 views today