Inspelning för Mediumpodden och Tell på besök

Intervjun genomfördes i köket.

I dag checkade vi ut från Skytteholm efter två nätter här. Vilsamt och trevligt men nu var det dags att återvända till Skälby igen. Men först en bra frukost där baconet räckte i dag och vi satt lite längre för att hinna med att äta i lugn och ro.

Ändå var vi inne i stan i god tid vilket gjorde att Anneli hann vattna Ylvas blommor och jag hann upp på DN för att lämna en bok och hämta en sak inna vi körde till Söder för att jag skulle banda en podd tillsammans med Camilla Elfving. Camilla gör ”Mediumpodden” med omkring 12.000 lyssnare och nu hade hon hört av sig för att prata ufo med mig. Och bjuda på lunch.

Eftersom inspelningen gjordes hemma hos Camilla satt vi i hennes kök och åt pizza och kycklingsallad i en paus i inspelningen. Camilla ställde bra frågor och vi pratade om allt från intressanta ufofall, som Håknäsfallet, till cirklar i sädesfälten och Steven Greer. Allt var vi inte överens om men jag blev imponerad över hur Camillas inställning till mycket av det vi kallar det okända hade förändrats sedan jag var i kontakt med henne första gången för rätt många år sedan.

Jag lärde Camilla Star Trek-hälsningen.

Det blev en trevlig och lyckad inspelning som kommer att sändas inom den närmaste tiden.

Jag har ännu intervju på gång och det är från SR och handlar om Djatlovpasset. Egentligen ville de ha mig i studion i onsdags, men det gick ju inte, och sedan fick jag frågan om torsdag, men det gick ju inte heller. Så då försökte de med slutet på nästa vecka, men då är jag bortrest. Till slut föreslog jag tisdag och då gjorde de om i tablån och så fick vi till slut ihop det.

På vägen hem handlade vi fina korvar inför kvällen eftersom Per Erik Tell skulle dyka upp. Per Erik som är journalist och författare som jag lärde jag känna i Interlaken i Schweiz då vi båda var där för att intervjua Erich von Däniken för ett antal år sedan. Sedan dess har vi hållit kontakten.

Per Erik och Siigge.

Nu dök han upp i sin bil Sigge som sett många ovanliga länder. Ni kan se den här ovan. Det blev mycket resminnen, inte minst från Per Erik som varit i många roliga länder, inte minst i Västindien. Och så pratade vi om våra bokprojekt. Och så fick vi veta att Per Erik är släkt med Atlantflygaren Charles Lindbergh, så då var jag tvungen att ta en bild med honom och Charles själv eftersom jag har en originaltidning från händelsen 1927.

Per Erik med släkting.

Riktigt kul att träffas en stund och korven och Annelis egenhändiga potatissallad var grymt goda.

En bra dag om det inte hade varit för att våra partytält blåst omkull och flera av tältstängerna hade gått av eller skadats. Jag och Anneli slet för att få ned allt och se till att vi i alla fall fick ihop ett helt tält av de två. Tur att de inte kostade mer än 500 kronor styck. Nå, det ena kommer i alla fall att gå bra att använda också i framtiden.

Ett annat smolk i bägaren var att en burk dricka som legat i min väska gått sönder så att innehållet dränkt en del av kläderna som låg där. Turligt nog hade kameran klarat sig och datorn hade jag tagit ur sedan tidigare. Så det blir till att tvätta en del kläder lite extra.

Jag har fortsatt att läsa i min BTJ-bok ”Kirin” också, måste avsluta den i helgen så att jag hinner skriva recension. Den är fortsatt bra och läsvärd tycker jag. Så här långt ser det ut att bli ett bra omdöme från min sida. En bok som man längtar efter att läsa fortsättningen på.

Var iväg en sväng till återvinningen under dagen också. Garaget har en tendens att bli fullt av skräp ganska fort. Nu är det bättre.

Kom i säng framåt 01.

 262 total views,  2 views today