Tittar på nya lokaler för AFU

Möte med Arbetets museum på AFU.

I dag blev det en heldag i Norrköping och start 07.40 från Järfälla, plockade upp Carl-Anton i Nyköping och sedan till Ringdansen där Anders Liljegren, Thomas Michanek och Tobias Lindgren mötte upp.

Ringdansen var målet för dagens första visning av lokaler som skulle kunna passa AFU och där visades vi runt av personal från Hyresbostäder, alltså den bostadsföretag som AFU redan i dag hyr av.

Ljust och fin yta i Ringdansen.

Här fick vi se ett par våningar med tidigare kontorslokaler som låg i den runda huskroppen. Ljust och fint med flera positiva detaljer. AFU behöver verkligen flytta från den myriad av källarlokaler vi i dag befinner oss och få en enda stor och sammanhängande lokal. Inte minst för vår egen logistik men också för att få bättre ordning på samlingarna. Och med tanken att kunna sätta av en yta för ett museum.

En typisk korridor i Ringdansen.
Ringdansen från insidan.

Efter rundvandringen tog vi bilarna till Mirum för att äta lunch och det blev La Greco som vi fastnade för. De flesta av oss hade inte ätit här tidigare men raggmunken med stekt fläsk, som jag och Anders tog, var riktigt bra. Vi blev sittande där och diskuterade det vi sett och en del framtida AFU-frågor i en stund.

Raggmunken var utmärkt.

Klockan 14.45 mötte vi Mirumchefen Annelie Svensson utanför Pressbyrån, satte oss en stund på Event Center för att prata och tog sedan hissen upp till den lokal som hon ville visa oss. En lokal som vi alla var bekanta med eftersom vi alltid passerar den de gånger vi ätit på Mirum under något AFU-möte.

Vi tittar på en del av lokalen som är på totalt drygt 1.000 kvadratmeter.

Lokalen, som består av två stora ytor, en något mindre och tre andra rum plus en entré, en biyta som leder till bakre ingången och en yta som i dag är duschar med mera, var tidigare ett gym. Väldigt stora och tomma ytor vilket skulle göra det lätt för oss att möblera.

En av de andra två större lokalerna.

Nöjda med båda visningarna åkte vi tillbaka till AFU för att fortsätta diskutera men också för att vänta in Alexandra, som är vikarierande utställningsintendent, och Jacob, som är utställningsformgivare, från Arbetets museum som mejlat mig under dagen och som vi snabbt kunde sy ihop ett möte med. Nu kunde vi diskutera en plan som de har på en utställningen i februari nästa år där AFU kommer att vara med liksom Crazy Pictures.

Ni kan oss på bilden högst upp i bloggen.

Vi hann också prata igenom en del idéer till den kommande fältundersökarkursen 21 till 23 oktober och diskutera schemat innan jag och Carl-Anton sa hej och åkte till Nyköping (genom ett formligt skyfall). Jag stannade till en stund hemma hos Carl-Anton för att titta på ett par kikare som kanske kan bli priser till lotteriet under kursen och prata en stund.

19.45 var jag i alla fall hemma och då hade jag hunnit prata med UFO-Sveriges kassör Tony Ekberg och vår ordförande Anders Berglund om några aktuella frågor. Anneli hade fixat supergod röding med potatis och sedan tittade på på eländesmatchen Sverige–Slovenien där Sverige var tvunget att vinna för att inte åka ur sin grupp i Nations League vilket man gjorde efter 1–1. Det är tur att man inte bryr sig så mycket längre men jag blir så ledsen av att se hur dålig fotboll det här landslaget kan prestera.

Under dagen fick jag en länk till en recension av min bok ”700 böcker om ufo” som våra danska vänner i Sufoi lagt ut. Ni kan läsa den här. Och det finns mycket annat spännande att läsa på den länken också. Sufoi är en grundmurat bra organisation som vi kan lära en hel del av.

Inga ufon.

Sist på kvällen satte jag mig och plockade ihop ett material som Arbetets museum hade bett om. Och så gav jag mig in i en tråd på Facebook där en person undrade om några fläckar på en bild tagen av Apollo 4, fläckar som kunde tolkas som ”ufon”… Bilden hade sålts på en auktion, alltså papperskopian, men på den från negativet inskannade originalbilden på nasas sajt syntes inte ett spår av fläckarna som nog kom från framkallningen eller smuts i samband med kopieringen.

I säng 00.30.

Loading