Adamskijobb och videohälsning

adamskibooks
Vaknade tidigt, lite för tidigt men eftersom det ändå är så ljust och maskiner som fräser asfalt kör omkring på gatan utanför så gick jag upp, kollade in mejlen och kom på att jag borde kontakta en kille i Näsåker som mejlat mig om en observation där en satellit började bete sig underligt i slutet av sin bana. Den verkade göra kursändringar vilket en satellit normalt inte ska göra.

Eftersom kilen hade bra koll på tid och plats och riktning så kunde jag identfiera satellit och också komma med förklaringen att det var den autokinetiska effekten fått honom att se en rörelse som satelliten alltså inte hade. Och det blev han nöjd att höra. Alltid positivt när en person verkligen är ute efter att få ett svar och inte bara kontaktar oss för att vi ska bekräfta det han eller hon tror att de har sett.

Har säkert mejlat femtio mejl i dag, bland annat ett till en ufolog i USA som jag fick tips om av min vän Tommy Helmer. Mannen har jobbat med ufo sedan 60-talet och på mitt mejl svarade han att han absolut kunde tänka sig att donera material till AFU lite längre fram. Alltid bra att ha frågat i tid.

På eftermiddagen spelade jag in en fem minuter lång videopresentation och hälsning till föreningen Våra gårdar som ska visa ”Ghost Rockets” i Leksand den 8 maj. Jag hoppas att den funkar. Lånade Niklas kamera som har bra ljud och filmen blev helt okej.

Har suttit ett antal timmar och jobbat med Marc Hallets stora Adamskidonation också. Bilden här ovan är ett resultat av det arbetet. Dokumentet är en del av bouppteckningen efter George Adamski och det är dyster läsning för oss som skriver böcker. Som ni kan se värderas dödsboets framtida inkomster från böckerna till noll. Inte bra. Adamski skrev alla sina tillgångar till Alice K. Wells och boets värde beräknades till 1.000 dollar och 3.000 dollar som flutit in genom royalties från böckerna tidigare. Så pengar hade de i alla fall genererat.

Nå, i morgon är det 50 år på dagen sedan världens mest kända kontaktperson dog. George Adamski avled den 23 april 1965. Men i morgon fyller också UFO-Sveriges Anders Persson år. Lite roligare att kunna fira kanske!

Har spelat badminton i dag också. Inte så kul. Fick stryk i tre set med 9–15, 14–16 och 14–16. Det ville sig inte alls.

En del av dagen har jag också ägnat åt att putsa på morgondagens pressträff i Norrköping och att vara bollplank åt Tobias som jobbat klart med roll-upen till Trollhättan i dag. Har också varit i kontakt med en ufointresserad man i Skövde som hörde av sig på mejlen och sa att han ville engagera sig i UFO-Sverige. Så nu blir han medlem och prenumerant och förhoppningsvis en kraft att räkna med i Skaraborg.

I kväll var det dags att grilla igen. Jag marinerade köttet och brände på medan Anneli fixade potatis i ugnen och grönsakerna. Vi år tillsammans med Markus som överraskade oss båda med att säga att han skulle flyga ner till Blekinge för att träffa en tjej som han träffat på kryssningen för en vecka sedan men som han känt via spelandet på nätet. Där ser man. Kul i alla fall tyckte vi. Niklas jobbade på Metro i dag och kom hem sent.

Och så har vi tagit tag i garaget, jag ringde snickaren och han kommer hit och tittar på fredag (i ottan som alla hantverkare) men viktigare var att Anneli ringde banken och skrev om vårt lån som går ut snart. Och genom att hänvisa till en annan bank fick hon ned räntan med en kvarts procentenhet. Snyggt jobbat! Dessutom ska vi lägga på en del pengar på det lånet för att han till garagebygget.

Jag har suttit en stund också med Henry Svenssons papper men där återstår mycket jobb. Framåt kvällen ringde jag Knut Aasheim i Norge för att höra om vi inte kan ses för en intervju. Knut har ju varit med i den norska ufobranschen sedan tidigt 60-tal och varit intresserad sedan 1954. Och han var positiv så jag hoppas kunna åka dit i sommar.

Det har säkert varit något mer men jag sätter punkt där.

George Adamski på en bild från AFU.
GeorgeAdamskiMaxM

Loading