Böckernas hus och glass i hamnen

160626mstata
Så var det dags att åka hem efter några dagars midsommarsfirande i Örebro och Mariestad. Men innan det var dags att göra det åkte jag, Anneli och Ylva till Böckernas hus i Tidan för att träffa Peter och lämna av 18 kassar böcker.

Peter hade haft en bra sommar med ett lyckosamt rea på pocketböcker (som dock blev lite billigare än tänkt på grund av en felmärkning) och bra med kunder. Vi satte oss och pratade en stund, kikade på böcker och hade en trevlig stund bland ”de tysta vännerna” som antikvariatet har som en del av sin slogan.

Jag hittade ett par böcker till AFU och några till mig själv och Ylva köpte en bok med Västerbottensanknytning som jag själv sålt till Peter för några månader sedan. Så kan det bli.

När vi väl var tillbaka i Mariestad igen plockade vi upp Raili och körde ner till hamnen för att äta lunch. Det var mulet men varmt så vi beställde var sin laxtallrik med färskpotatis och satte oss på en bänk vid kajen. Vi var absolut inte ensamma men det var heller ingen kö av turister ännu. De kommer nog om någon vecka.

Eftersom vi visste att Markus skulle köra Claes och Åsa till Arlanda så blev vi lätt chockade när vi fick ett meddelande om att de missat sitt plan till London! Tanken att Markus försovit sig var givetvis där men snart visade det sig att något helt annat hänt.

När de tre var på väg från vårt hus, där Claes och Åsa sovit över i natt, så kom någon på att de glömt en mobil där och i höjd med Arlanda vände de för att hämta den. Detta måste ha sinkat dem drygt tjugo minuter. Minuter de hade behövt lite senare skulle det visa sig.

När de tre sedan närmade sig Arlanda kollade någon vilken terminal som planet skulle gå ifrån och kom fram till att det var femman. Så där lämnade Markus Claes och Åsa och gav sig av hem igen. Men, men, det var inte femman utan tvåan! Och det är inte lätt att ta sig mellan de två på kort tid.

När de väl hunnit till tvåan och skulle checka in visade det sig att de var två minuter för sena!

I ett försök att hitta ett nytt flyg till London såg det ett tag ut att ordna sig. Tills blixten slog ned i ett av Londonplanen vid en av gaterna! Plötsligt stod ett par hundra passagerare utan plan och måste placeras om och för Claes och Åsa minskade antalet möjligheter drastiskt, samtidigt som priserna gick upp! Tillgång och efterfrågan.

Det hela slutade med att de fick tag på ett flyg till Paris – från Skavsta. Och att Markus fick åka ut och hämta dem igen för att sedan köra dem till Nyköping förbi den havererade Södertäljebron där trafiken i stort sett stod till. Men nu är Claes och Åsa i alla fall på ett hotell på Skavsta och flyger till Paris i morgon bitti och därifrån får de försöka ta sig vidare till Guernsey som är målet för resan.

För Markus del blev det att åka hem igen över samma förstoppade Södertäljebro.

För mig, Anneli och Ylva gick resan från Mariestad till Stockholm ganska smärtfritt trots risk för midsommarköer. Utom vid Köping där motorvägen går över i 2+1-väg och allt tog stopp. I en timmas tid segade vi oss mot Hallstahammar där det åter släppte och vi kunde köra som vanligt igen. Jag tog en bild och ringde in en rapport till DN.se.

När jag och Anneli hade lämnat av Ylva och kommit hem igen så dröjde det inte många minuter innan Markus också dök upp. Rätt hungrig som jag var kokade jag en burk Bullens och en panna mos och tittade på ett annat mos, när Tyskland slog Slovakien md 3–0 i EM.

Lite senare på kvällen var det en annan underhållande match där Belgien vann väl stort över Ungern med 4–0.

Böckernas hus med Anneli, Ylva och Peter.
160626tidan

820 total views, 1 views today