Nya ufodokument & löften om donationer

I dag löste Anneli frysboxmysteriet som fångat vår uppmärksamhet sedan den dag vi fick nya boxen levererad. Nämligen hur man sätter fast korgarna så att de inte faller till botten. Det var enkelt, givetvis, men inte helt begripligt utan att någon berättade det.

De tre trådlådor som fanns med boxen hade två lösa handtag var. När man satte på dessa så rörde de sig och höll helt enkelt inte emot när man försökte hänga upp det hela på kanten i boxen. Lådorna föll rakt ner.

Men, när Anneli ringde till något slags support för boxen fick hon rådet att trycka handtagen något åt sidan och vips, då låste de sig och gick alldeles utmärkt att hänga utan att de fortsätta sin färd nedåt.

Detta löst så satte vi oss på verandan och åt lunch i solskenet. Trevligt.

Jag har också börjat återställa de skivor som jag plockade ut ur skivhyllan i samband med att luftvärmepumpen installerades och att fylla den nya hylla som nu står längst in i källaren.

Det är ju snart dags för den internationella ufodagen, en dag som vi i UFO-Sverige menar är helt felplacerad i almanackan. Den 2 juli borde vara den 24 juni vilket jag utvecklar i en blogg på DN.se i dag.

I bloggen berättar jag också om några nya dokument från den nordamerikanska luftförsvarsorganisationen Norad som visar att kanadensiskt och amerikanska flygvapnet skickar upp jakt mot oidentifierade föremål 75 gånger varje år.

Har också jobbat fackligt några timmar på jobbet i dag med bland annat ett första möte med redaktionsledningens representant. Något som tog ett par timmar i starten av dagen.

Inte lika mycket terror i dag men jag fick ändå skriva en A1-version, alltså till första upplagan, som sammanfattade läget dagen efter dådet i Istanbul. Den kompletterades med min DN.se-kollega Anders Bollings rapport från Istanbul när den kom strax före tryckdags.

Fick i alla fall tid att gå till La Barca med Pontus som lyckades komma loss vid 19.30 och då slog vi till med var sin wienerschnitzel och Cola.

Också i dag jobbar jag till 01.30, min nya arbetstid för tillfället. Den sista halvtimmen händer det kanske inte så mycket men om det gör det, ja då finns jag här!

Ufomässigt fick AFU i dag ett mejl från en holländsk ufolog som ville förbereda oss på att han tänker donera sin mycket stora samling böcker och dokument den dag han lämnar detta jordeliv. Och för ett par dagar sedan fick jag själv ett mejl från en känd brittisk ufolog som hört att jag skulle komma till Storbritannien i september och ville donera en billast med material.

Allt detta är positiva nyheter men ställer också frågan om hur vi ska få plats med allt på sin spets. Och för att flytta till större lokaler krävs pengar. Någon som är intresserad av att satsa på världens största arkiv om det okända?

Markus är i Örebro för att spela golfturnering och Anneli har varit på Lars Winnerbäck i dag. Kul för båda!

552 total views, 1 views today