Missad Sky View men trevlig middag

Planen var att hela familjen skulle ta bilen till Globen där Ylva väntade för att vi sedan skulle utnyttja den trevliga julklapp hon gav oss för två år sedan. Men en resa som skulle ha tagit högst 45 minuter tog istället två timmar (!) med maratonköer in mot stan. Vansinnigt. Så vi hann helt enkelt inte fram i tid.

Som tur var lyckades Ylva få tillbaka pengarna så nu får vi göra om färden upp för Globens rundel en annan gång.

Innan dagen gick så långt förberedde jag morgondagens resa mot Tyskland, fixade in alla platser i navigatorn och packade en väska. Badminton blev det också, vilket inte gick så bra. Stryk med 1–2 och 5–15, 10–15, 15–4 i set.

I dag spelade vi 12.30 eftersom det råder sommartider på Komethallen. Ute blåste det halv storm men en varm sådan med 19 grader i luften. Men ingen sol. Trist.

Hemma låg ett tjockt kuvert med fina frimärken från Ole i Oslo och väntade på mig. Några roliga svenska och en massa rymd. Men också en kosmonautautograf som jag tidigare inte hade. Ole är en pärla och när jag tackade honom i ett mejl påminde jag också om att han och hans norska kollegor borde komma på fältundersökarkursen den 21–22 oktober.

Svaret jag fick var att det kanske var dags för norrmännen att ge oss lite motstånd i tipspromenaden den här gången. Och det är bara att hålla med!

Har också varit iväg en vända till tippen och därmed tömt garaget på skräp. Inte så dumt. Väl där fick jag höra hur personalen skällde ut en ”kund”, det är väl det vi är, efter noter då denne inte flyttade sin bil framåt fort nog. Om han inte gjorde det kunde han sticka till en annan återvinning. Alla arbetsplatser som inte kräver så mycket av sin personal riskerar att få några som försöker låtsas att de trots allt är chefer över någon.

Dammsög bilen när jag kom hem.

Efter Globenfadäsen åkte vi fem till Nya Carnegiebryggeriet för att äta. Ni kan se oss här ovan (och mig här nedan). Få rätter att välja mellan men mycket bra kvalitet. Anneli tog fisken medan vi andra tog högrevsburgaren i bröd med potatis intill som var riktigt, riktigt bra. Men lite blöt. Till detta drack jag, Niklas och Ylva Amber medan Markus tog en Soleil. Smakrika!

Till efterrätt blev det en Re:porter (en porter med styrkan 9,2) i ett 15 centilitersglas för min del och den var finfin den också. Övriga åt jordgubbar och glass.

Sedan bar det hem för att packa klart och för att göra ett par sidor till UFO-Aktuellt. Så nu har jag skickat iväg det första korret till Stefan. Dessutom fick jag en annons från Håkan E och en från Tobias som alltså också kan korrläsas.

I säng före 00.30 vilket var bra eftersom det blir en lång resa i morgon då vi ska en bit ned i Tyskland. Niklas sover över så att vi snabbt kommer iväg.

Fin post från Ole i Oslo.

En utmärkt porter med styrkan 9,2 och namnet Re:porter (det skulle ju kunna vara jag det) smakade fint som efterrätt.

236 total views, 1 views today