Raili åker hem


Markus har tillbringat dagen på golfbanan i Danderyd där det var första dagen av två i en tävling. Jag körde honom dit och sedan hämtade Anneli och jag honom framåt eftermiddagen. Och vi har även fungerat som chaufförer till Raili, som tog tåget hem i dag, och Niklas, som vi släppte av på Centralstationen samtidigt.

Innan dess gjorde Anneli och Niklas en god insats och putsade de sista återstående fönstren vilket fick mig att städa undan och dammtorka det som fanns innanför. Men vi hann också spela lite kort, Chicago givetvis.

Fick ett samtal från Sveriges Radio som ville ha med mig i ett program om månlandningen eftersom det är årsdag i nästa vecka. Det hela slutade med att jag ska in till en studio i Radiohuset i morgon för att banda det hela. Vi är ju i Vietnam när programmet sänds, så det funkar dåligt.

Det har blivit mycket fixande under de här första lediga dagarna. Bland annat har jag fortsatt att tanka över och sortera in bilder från paddan och mobilen i de externa hårddiskarna. Men jag har också tagit ett tag i pappershögarna på skrivbordet som minskat något och lyckats få in en del i två nya pärmar med projekt som jag hoppas kunna genomföra. Någon gång.

Det har varit hyfsat fint i dag så vi satt på verandan och åt Annelis lasagne. Men den där riktiga värmen blåste bort även om solen faktiskt kikade fram en del. Framåt kvällen, när vi hade varit och gjort en massa ärenden i Jakobsbergs centrum, jag och Anneli, satte vi oss tillsammans med Markus och maratontittade på ett antal avsnitt ”Designated survivor” men till slut var jag och Anneli tvungna att göra lite nytta också. Markus hängde dock kvar i ett antal avsnitt till.

Råkade gå in på Facebook vilket omedelbart resulterade i att fyra person ville chatta med mig. Alla trevliga och intressanta. Den ene var en amerikan som hört mig på Martin Willis podd i går och han hade en hel del frågor. efter en stund visade det sig att han bodde i Mariestad! Världen är liten ibland.

Tommy, Lena och Erik passade på att ringa. Erik börjar sin skola i USA tre veckor före Markus. Diskussionen kom mest att handla om hur vi ska göra med pojkarnas gemensamma bil och det ser ut som att Erik kanske tar över den. Markus säger i alla fall att han inte behöver den. Och vill Erik inte köpa loss den så försöker vi sälja den till någon ny svensk som ska börja på Cuthbert.

Framåt 01.30 var jag klar med skrivbordsarbetet.

Niklas fixar köksfönstret.

Markus och Raili.

Markus vid klubbhuset i Danderyd.

170 total views, 1 views today