Badminton, frimärken och serier


Även om rubriken ovan pekar på en rätt lat dag så började jag den med att ringa ett samtal till en man som var med om en mycket märklig ufoobservation 1969 eller 1970. Mannen bor i Färila och jag har pratat med honom ett antal gånger genom åren. Första gången 1997 faktiskt.

Nu försökte jag få fram en del uppgifter som jag inte hade koll på tidigare och det blev ett bra samtal som jag hoppas ska leda vidare till ytterligare vittnen i fallet som slutade med att en man skadades av en ljusstråle. Vi får väl se var det hela tar vägen. Kan utlova en artikel i UFO-Aktuellt om det håller håller hela vägen.

Precis när jag skulle ta bilen till Komethallen för att spela match med Stefan ringde Postnord på dörren och överlämnade ett stort paket från Ole i Norge. Det visade sig innehålla en oerhörd mängd svenska frimärken som jag ägnade en del av kvällen åt att sortera – framför Champions League på teven. Mycket var dubletter men en del nytt för mig. Alltid kul!

När jag kom till hallen, lätt sen för att vara mig, stod Stefan vid kassan och skulle betala. Det visade sig att det var rätt uppbokat eftersom det var höstlov men vi lyckades i alla fall få en bana längst bort. Nummer ett faktiskt.

Och den siffran passade mig alldeles utmärkt eftersom jag lyckades vinna i tre raka set. Inte så vanligt att någon gör det. Siffrorna blev 15–11, 15–6 och 15–12 så nu står det 13–13 i matcher. Spelet var som vanligt, böljande. Vilket innebär att jag ledde ett av seten med 9–0 och ett annat med 6–0 men utan att kunna knyta åt säcken. För ingen av oss är någonsin uträknad hur illa det än ser ut. Vilket är charmen med våra matcher.

Stefan var dock storsint nog att ta förlusten som en man och skänkte 50 kronor till min ständigt pågående AFU-insamling vilket gjorde att ha tog sig upp till plats nummer 4 av dem som skänkt mest. All heder!

Sedan körde jag in till stan och Serieslussen på Söder för att ytterligare dryga ut insamlingskassan. Det är nämligen hit jag åker när jag har några kassar serier att sälja. Det blir alltid några hundralappar till arkivet. Ni kan se insidan av Serieslussen på bilden ovan.

Efter ett depåstopp för en grillad speciela på vägen hem tog jag tag i ytterligare en möjlighet till att få in lite pengar genom att ringa Thomas Andersson som har antikvariat i Uppsala och kolla om han var tillgänglig i morgon. Det var han. Så då tar jag med fyra kassar med böcker som jag tror passar honom och ser om han vill köpa något.

Passade också på att boka in en lunch med Staffan K när jag ändå hade vägarna till Uppsala.

När Anneli kom hem åkte vi till Coop Forum för att veckohandla. En trevlig avkoppling. Inte så mycket folk där en onsdag vilket är skönt. Hemma lagade vi mat tillsammans och sedan tittade på på vår serie, ”Designated survivor”, varefter jag tog tag i frimärkena. Gick också in på en frimärksauktion i Malmö som Ole tipsat mig om och lade ett bud på ett antal rymdfrimärken. Vi får väl se hur det går.

Sist på kvällen hängde jag tvätt, skrev ett långt brev till en man i Skärholmen och chattade med Markus i Florida.

En försvarlig bunt frimärken från Ole!

194 total views, 1 views today