Brev, telefon och puff för stjärnfall

När jag kom upp var klockan 09.30 och det var bara att gå raka vägen till frukostbordet. Anneli hade tagit sig en extra lur i soffan i storarummet. Men sedan var det Melodikrysset och då satt Anneli beredd med pennan i hand. Lätt var det också, enligt henne. Men så är hon duktig på musik också. Jag kunde i alla fall Westside Story som jag hörde ända in till arbetsrummet.

Själv satte jag mig alltså vid datorn och svarade på ett par brev. Ett som var på 28 handskrivna A4-sidor! Då gäller det att inte slarva med svaret. Fortsatte också att hjälpa Niklas med bilder till Rapport-Nytt och när vi senare pratades vid på telefon så var han nöjd med det han fått.

Lyckades också få tag på Kicki Linna, en vän och tidigare arbetskamrat som jobbar kvar på Norrbottens-Kuriren i Luleå, för att gratulera några dagar sent. Kicki och hennes Roland kommer hit om ett par veckor men det var ändå viktigt att säga gratis när hon fyller år tycker jag.

Vi pratade länge och det verkade vara bra med henne även om hon jobbade mycket och just i dag, trots att hon var ledig, fick ta emot samtal från prenumeranter som undrade om det var något fel. De hade ju ingen tidning fåt i brevlådan. Men det var precis som det skulle, en tidningsfri dag.

Det blev faktiskt ett telefonsamtal till innan det var slutringt. En kamrat till Sigge Anderberg, som jag jobbade med på DN i många år och hade känt sedan tiden på Journalisthögskolan i Göteborg på 70-talet, ville prata med mig om hur Sigge haft det under sina sista år. Så det gjorde vi.

Sigge var en av de bästa chefer jag haft då han värvade mig till DN.se i mitten av 90-talet. Mycket tråkigt att han gick bort alldeles för tidigt.

Hade också mejlkontakt med en av mina vänner från cirkelåren i England, nämligen Paul Fuller i Southampton. Jag hoppas att vi kan ses nästa gång det bär av till England. Paul jobbade mycket tillsammans med Jenny Randles och de båda var kritiska undersökare av ett fenomen som många ville tro hade med utomjordingar eller Moder jord att göra.

Tillsammans undersökte vi ett antal cirkelformationer och kunde när vi mätte upp dem se att de var långt ifrån de perfekta skapelser som de kunde verka när man såg dem från luften. Det var några lärorika somrar som vi tillbringade ute i fälten.

När jag kom till jobbet var det bara att konstatera att kvällen skulle bli lugn och jag passade på att skriva en blogg om det kommande stjärnfallsregnet, leoniderna, som har sitt maximum den 17 november.

Gå ut och titta!

Det var inte lika stort tryck på sajten i dag men jag kunde ändå räkna in 121.000 läsare av mina artiklar under dagen. Särskilt stort intresse väckte den om att fyndet av en ny kammare i Cheops togs ned på jorden av de egyptiska myndigheterna. Hålrum finns på många håll bland stenarna menade Hawass.

Och så är det nog. Cheops är inte byggd av en homogen stenmassa utan har tomrum på flera håll för att spara arbete.

Fick med mig Gustav till La Barca där vi åt pizza. På vägen dit mötte vi Caroline, som är mammaledig, med sin lille pojke i vagnen. Kul att prata en stund och att upptäcka hur bra folk har det som är lediga. Det verkar inte gå någon nöd på dem alls.

När klockan drog sig mot 01 var det egentligen dags att åka hem men jag satt kvar en stund och pratade med Karin, vår nya chef på natten.

När jag kom hem satte jag mig och tankade ned poddarna ”Historier från Hälsingland” som innehåller en del forteana och mycket folklore.

182 total views, 1 views today