Läsning och skrivande


Har jobbat lite med att sortera en del av Knut Aasheims material nu på morgonen men också med att läsa igenom en artikel som ska publiceras i Historiska brott och mysterier om AFU. Den kommer säkert att locka många att vilja veta mera om vårt fina arkiv!

Och så lade jag ut en bild på 14 vhs-filmer på Tintinföreningen Facebooksida. Hoppas kunna sälja dem till AFU:s fromma. Men, vhs är inte det som står högst i kurs i dag. Fast man vet ju aldrig med samlare.

Har fortsatt att läsa ”Einsteins största misstag” som är en underhållande och kunskapsrik bok. En bok att älska för oss som vill ha fakta samtidigt som det ska vara roligt. Jag kan varmt rekommendera den.

I morse drabbades Stockholm av en storbrand där ett stort hus nära Stureplan totalförstördes. När jag kom till jobbet blev det min uppgift att skriva samman de fyra reportrars olika artiklar som publicerats under dagen – plus en liverapportering – till en artikel på 4.000 tecken.

Något jag är van vid. En sådan sammanskrivning kräver också en hel del egna samtal och intervjuer så det tog ett par timmar att få till den. Och dessutom inträffade det en mindre bombhistoria på Tegeluddsvägen samtidigt.

Det var också dags för nya uppgifter när det gällde Paradisläckan där jag för tredje dagen fick skriva en version till papperstidningen. Plus att vi fick ett sent tips om morgondagens Uppdrag Granskning som också spinner vidare på läckan som jag skrev en förhandsartikel om.

Mycket skrivande i vanlig ordning.

Lite ufojobb hanns också med då Isaac Koi och jag hade en del mejlutbyten när det gäller AFU och det vi kom fram till diskuterade jag senare på kvällen med Anders Liljegren. Det handlar om tillgänglighet när det gäller vårt material bland annat.

Mat blev det på Lilla Asien. I dag med sällskap i form av Björn Nordström. Mycket roligare att äta då man inte är ensam.

Tillbaka igen var det full fart med tre artiklar på en timma. Men belöningen kom framåt 23 då jag dukade fram sista dagen på passet-fikat til mina kollegor i form av biskvier. Nu är vi lediga några dagar.

190 total views, 1 views today