Kulturdag med råbiff och teater

Gänget här ovan plus Kicki och Roland från Luleå blev kvällens gäster när jag och Anneli fixade teater (Book of Mormon), råbiff och eftersittning hemma hos oss.

Dagen började med att Anneli löste Melodikrysset medan jag körde till köttbutiken i Viksjö och hämtade 2,4 kilo innanlår som personalen malde två gånger som vi sedan skulle göra råbiff av framåt kvällen. Det såg gudomligt ut redan i påsen som jag lade bakom mig i bilen.

Hemma igen lagade Anneli mat (lax i ugnen) för en lunch tillsammans med Claes, Åsa och Clara som kom från Örebro vid 12-snåret och de blev sedan kvar över natten.

Vi brukar ses ett par gånger om året för att gå på teater och äta en god bit mat tillsammans och den här gången blev det ”Book of Mormon” på Chinateatern dit också Ylva anslöt och vår granne Vanja hängt på – och Kicki och Roland mötte upp utanför entrén efteråt.

Föreställningen var enormt bra. Suveränt spelat av en tajt ensemble som gav järnet och hela tiden var roliga och proffsiga. Vi skrattade och applåderade både före och efter paus. Att vi satt mitt i på tredje bänk gjorde inte det hela sämre.

Efteråt gick vi till Armémuseum där vi parkerat bilarna och så körde vi ut till Skälby för champagneprovning anordnad av Claes och Åsa. Vi fick ett glas var av Veuve Cliquot, Palmer & Co Brut Reserve, Pommery Brut Royal, Louise Bouillot Crémant de Borgogne och Louis Roederer Brut Premier Champagne. Sedan var det bara att dricka, smaka, dofta och gissa.

Det gick ju så där. Jag fick in två rätt och den som ”vann” var Gunnar som fick ihop tre, som anslutit till Vanja, och som kunde absolut noll om champagne! Men kul hade vi.

Sedna var det dags för mig att göra i ordning huvudrätten med alla dess tillbehör, mycket hackande och fixande innan vi kunde ställa fram tallrikarna. Supergott! Råbiff är en matens Rolls Royce.

Till det hela bjöd vi på Jocabsens och lite annan julöl plus snapsar i form av välkyld Skåne med många visor sjungna av Åsa och Claes innan vi tog paus och tittade på lite bilder som väckte många minnen och diskussioner.

Efterrätt i form av chokladmousse med valfri drick.

Vid 00.30 åkte Kicki och Roland in till sitt hotell och vi andra tog hand om disken. En riktigt lyckad kväll tog slut vid 01.30 med mig framför datorn.

Ensemblen efter föreställningen.

Råbiffen serverad.

Roland testar champagnen.

Kicki Linna synar champagnen med listan i vänster hand.

Anneli vid matbordet. Glad som alla andra.

178 total views, 2 views today