Fotografiska och Kvarnen


I dag var det sista dagen att se min arbetskamrat Paul Hansens bilder på Fotografiska och där mötte jag, Anneli och Ylva upp Kicki Roland för några timmars rundvandring. Och bilderna var fantastiska och många av dem gick direkt in i hjärtat. Paul är tekniskt fulländad i sin fotojournalistik men framför allt hittar han Bilden i alla sina jobb runt om i världen och i Sverige.

Ni kan se hur Anneli djupt begrundar några av bilderna här ovan. En timslång film om Pauls jobb fångade också vår uppmärksamhet och det är lätt att gripas av denne lågmälde och ödmjuke fotograf. Det var också lätt att känna sig stolt över att arbeta på samma tidning som Paul.

Vi hade parkerat bakom Fotografiska (lika dyrt som själva inträdet till museet, omkring 130 kronor) så när vi var färdiga vid 14-tiden tog vi bilen upp mot Folkungagatan för att hitta en parkering nära Kvarnen dit vi sedan vandrade i den snålkalla eftermiddagen.

Innanför dörren sprang jag på Expressens Tom Rundberg som kände igen mig från det föredrag jag höll för Expresens panterklubb i februari i år och vi pratade en stund. Tom hade tänkt att slinka in på en öl men Kvarnen var fullbokad av folk som oss som såg fram en stunds ätande så han fick söka sig någon annanstans.

Kvarnen ”bjöd” nämligen på buffé i form av ett slags brunch för 275 kronor kuvertet och det var väl investerade slantar – kanske något dyrt… Men maten var bra och vi hade gott om tid så det blev det några backningar av lax, pytt och annat. Revbensspjällen rekommenderas särskilt!

När vi mätta och glada skildes åt var det dags för Kicki och Roland att ta sig upp till Luleå, för Ylva att gå på bio och för mig och Anneli att åka hem i höstmörkret. Alltid skönt att komma in i den varma värmen hemma, oavsett hur trevligt det varit ute.

Någon kvällsmat blev det inte utan bara var sin kopp varm choklad och en macka. För så mätta var vi efter besöket på Kvarnen. Jag försökte få undan lite papper från olika bord och dessutom städa en del digitalt, bland annat jobbade jag lite med Wendelle Stevens digitala material där en den val skadat men jag fick hjälp av tekniken på jobbet att rädda sådant jag själv inte rådde på.

Framåt 00.30 var det dags att avsluta. I morgon blir det fokus på UFO-Aktuellt.

Roland på väg mot Kvarnen med brandstationen bakom sig.

På plats för brunch på Kvarnen.

218 total views, 2 views today