Lussebullebak och ont i halsen

Försökte sova ut och lyckades med besked. Stängde av klockan och blev väckt av min vän tefan i Mariestad som ville prata mer om gårdagens blid som han såg från Mariestad. Intressant. Och man blir ju lite avundsjuk. Själv har jag aldrig, trots hundratals timmar under stjärnhimlen, sett en bolid. Men det är väl inte försent än.

När jag tog mig ur sängen hade jag ordentligt ont i halsen. Men efter att Anneli, som var i full färd med att baka lussebullar, rekommenderat mig att dricka honungsvatten så kändes det bättre.

Jag kokade vatten och hällde i honung som var lokalt producerad och som jag fått på Lunnevads folkhögskola när jag höll föredrag för några år sedan och så drack jag det. Gott och bra för halsen.

Som tur var blev halsen något bättre under dagen och när Anneli kört mig till jobbet, hon skulle till ett stick-café inne i stan, så kändes den bara lätt torr.

Slog en signal till Håkan E och berättade att han nu hade fått hela UFO-Aktuellt, att allt var korrat och att allt som nu fattas var en annons, som Håkan ska göra, och att våra vänner i Norge ska lämna sin del av tidningen.

Jobbmässigt blev det en bra kväll, mycket att skriva om men som så ofta inget jättestort. Jag och Björn gick till Ewog på andra sidan bron. Innan vi lämnade huset sprang vi på en stackars anställd på restaurang Pontus som ligger i entréplanet. Han hade råkat gå ut en stund och när han kom in så hade hans chef låst allt. Innanför den låsta dörren hade han sina telefon, nycklar pengar och jacka.

Vi gjorde vad vi kunde för att ringa runt och hjälpa honom, bland annat kontaktade vi DN:s säkerhetschef som i sin tur hittade rätt på en ansvarig som eventuellt skulle kunna hjälpa till. Men när vi väl kom tillbaka efter maten hade kille försvunnit. Förhoppningsvis hade chefen kommit på vad han gjort och kommit tillbaka och låst upp.

Hittade en bok om Blåvitt från tidigt 70-tal i en av mina kassar hemma så den tog jag med och gav till Erik på jobbet, en verklig supporter av IFK Göteborg. Och Erik tackade med att ge mig 40 kronor till den pågående AFU-insamlingen. Tjusigt så!

Hemma startade jag en tvättmaskin, åt några kex och undrade hur det skulle bli med halsen i natt. Lite honungsvatten blev det också.

Text-tv hade inte sin bästa dag i dag.

237 total views, 1 views today