Full hand och boksortering


I dag var det motigt i Chicagosvängen om man hette Clas. Desto roligare för Anneli och Markus som lyckades få straight flush (i matchande färger – se ovan) och fyrtal (se nedan). Men roligt hade vi – även jag!

Annandagen innebär lutfisk med vitsås och kokt potatis som smakade hur bra som helst och till den en god öl. På kvällen repris på julbordet som intogs med en belgare och en snaps. Allt helt enligt traditionen.

Så vi har tagit det ganska lugnt och enda arbetsinsatsen var att Anneli och Raili gick en sväng, precis innan regnet kom, medan jag fortsatte gå igenom böckerna i garaget och till slut också hann bli klar med dem.

Hittade en rolig valseden från okänt år i en av böckerna och titta gärna på vilka yrken de som ställde upp för Socialdemokraterna hade på bilden här nedan. Lars Dalgren som toppade listan levde mellan åren 1887 och 1942 och var ledamot av andra kammaren 1921–1924 så kanske kan det vara en ledtråd.

Vi har också hunnit parkera oss i soffan en stund för att titta på minnesdokumentären om Gösta Ekman – så himla snyggt klippt! Och sedan ”Fröken Frimans krig” innan det var dags att besvara lite epost.

Vår julhälsning fortsätter att gå bra, nästan 300 som gillat den nu.

När Raili gått och lagt sig tittade jag och Anneli på ett avsnitt ”Stranger things”. Halloweenavsnittet.

Mmmm! God lutfisk.

Markus fick fyrtal när vi spelade Chicago.

Roligt fynd i boksamlingen.

255 total views, 1 views today