Klarblått, fint och (nästan) inställt


När jag gick upp var himlen klarblå och solen sken in genom fönstren. En härlig vinterdag bara det hade funnits några flingor snö också. Men så är alltså inte fallet.

I dag ska Raili ta tåget tillbaka till Mariestad efter att ha firat en lång julhelg tillsammans med oss. Det har som vanligt varit roligt att ha henne här. I morse satt hon och Anneli och löste Melodikrysset medan jag kom in i halvlek och kunde hjälpa till med Max Martin. Alltid något.

Men frågan är om hon kommer hem. En brand i Älvsjö har stoppat några tåg och just hennes är inställt när jag skriver detta.

Tog en skinkmacka också och satte mig sedan och skrev ned några tankar i nya manuset som nu har nått måttliga 8.800 tecken. En början, inte mer. Jobbade också en stund med kapitelplanering.

Sedan blev det lunch (Taylor and Jones-korv med potatismos) med hela gänget innan jag körde Raili, Anneli och småkusinerna till Vällingby för att åka in till Centralen. En kvart efter det att jag lämnat av dem där skrev Trafikverket att Railis tåg var inställt. Men så var det inte visade det sig när de kom fram. Men ordentligt försenat.

Så Raili kom fram till slut men råkade glömma sin handväska när hon gick av tåget i Skövde. Men som genom ett under hittades den med allting kvar av någon i Göteborg! Så väskan hade fortsatt sin färd tjugo mil till och där hade en snäll kvinna tagit hand om den, öppnat väskan och ringt upp Raili. Inget saknades, både pengar och kort var kvar. Nu kommer kvinnan att få ta ut sin hittelön och pengar till porto och posta väskan tillbaka till Mariestad. Så skönt med ärliga människor.

På jobbet blev det lite mindre race än i går men ändå mycket gjort, fler än tio artiklar innan kvällen var över.

Mat blev det, även i dag på La Barca eftersom mycket annat är stängt. När jag kom dit var allt framdukat. Min Husets toast, ett glas vatten och besticken. Inte mycket folk där i dag.

På jobbet var bemanningen hyfsad och det är alltid roligt att jobba åt både papper och nät som det blev även i dag. I morgon går vi ned något då det är Nyårsafton. Och då får vi oxfilé levererad hit!

Snart är det slut på 2017.

299 total views, 1 views today