Peo på besök


På bilden ovan skålar vi i äppelmust när Peo Wärring tittade förbi en stund. Markus hade precis kommit från golfbanan där han vunnit sin klubbmästerskapsmatch och Anneli från jobbet några timmar tidigare – mitt i ett fullkomligt ösregn med åska.

Långt innan dess hade min dag börjat strax efter 08, en tid som jag tydligen alltid vaknar den här veckan. Men bra att komma upp i tid, då hinner jag med en del saker som behöver göras. Faktiskt blev det en tvättmaskin också i dag men nu är det slut på tvättande på ett tag.

Har satsat ett par timmar till på att få ordning på Anders Perssons pappersbilder som jag fick med mig när vi träffades i Hällevadsholm. Men nu är alla märkta ordentligt med lappar på baksidan. Har äve gått igenom en bunt vhs-filmer från tidigt 90-tal från mitt och Håkan Ekstrands besök i England då vi jagade cirklar över halva Wiltshire. har märkt upp och ska nu ta till AFU för digitalisering. Finns mycket roligt på dessa filmer, inte minst intervjuer och filmer från luften.

Blev också inspirerad att ringa Sven-Erik Asklund sedan min ufokollega Håkan Blomqvist gjort just detta i går. Sven-Erik är ju huvudvittnet från det klassiska Kinnekullefallet från 1974, mitt första stora ufofall. Han blev mycket glad över att höra ifrån mig och började omedelbart berätta hela sin upplevelse igen utan att jag ens bett honom om det. Vi hann även prata om lite annat men efter 25 minuter var han tvungen att sluta då han fick besök.

Har också pratat en stund med Anders Berglund om UFO-Sverigeangelägenheter och om nästa lördags styrelsemöte här.

På lunchen dök Markus oväntat upp sedan han fått problem med sina linser och nu såg så suddigt att han inte kunde jobba. Detta sedan han satt in ett par som gjorde världen dimmig och dimmigheten sedan höll i sig när han tog av sig dem. Jag körde honom till Apoteket och köpte ögonbad som visade sig vara bra.

Framåt eftermiddagen kom Peo Wärring, suppleant i UFO-Sveriges styrelse och journalist liksom jag, på besök. Han var i Stockholm också i andra ärenden och vi bestämde att ses med kort varsel. Det blev mycket ufoprat men också prat om andra världskriget och annat.

När Markus kom från golfen grillade jag på några entrecôtebitar och Anneli fixade couscous och coleslaw som vi åt på verandan. För det är lika varmt i dag som alla andra dagar. Över 30 så åskan var ingen överraskning. Vid 21.30 tog Peo bilen tillbaka till stugan utanför Eskilstuna.

Jag var också i väg till NetOnNet och köpte en ny mus till datorn. En trådlös. Inte min favorit men kanske jag vänjer mig. Kanske inte…

Avslutade kvällen med att göra en genomgång av ordningen på mina Erich von Däniken-böcker så nu står alla som de ska. Och att sortera in filmerna jag tog under Albanienresan. I säng 00.30.

Peo Wärring bland några av mina böcker.

Loading