Styrelsemöte, kräftskiva och solförmörkelse


I dag har det varit en dag full av möten. Inte minst i form av UFO-Sveriges styrelsemöte här hemma hos mig och Anneli där jag var med på mötet och Anneli tog hand om respektive och åkte till Moderna museet under tiden.

När mötet var slut och alla hade åkt hem till sitt avlöstes de flesta av ett glatt kräftätargäng. Och för mötet var det solförmörkelse – om än ganska futtig.

Dagen började ju med förmörkelsen som bara var några futtiga procent här ifrån Stockholmsområdet. Men jag riggade i alla fall upp kameran och tog några bilder. En av dem skickade jag till DN.se där den publicerades efter ett tag. Raili och de övriga fick låna mina förmörkelseglasögon och kunde få en glimt av denna astronomiska händelse de också och när de första ur styrelsen dök upp fick även de samma möjlighet.

Sedan tog jag och Rickard och gav oss iväg till Åkermyntan för att handla lite och för att vänta in vår stora beställning från Myntans Wok där vi hade över 20 rätter som skulle lagas till. Och personalen gjorde ett snabbt jobb så allt var klart redan på 40 minuter – tyvärr missade de en rätt, nämligen Carl-Antons. Men de saken ordnade sig då Raili, som åt nästan samma sak, inte orkade med sin rätt och kunde dela med sig.

Själva mötet drog vi igång klockan 13, helt enligt plan, och då hade alla hunnit äta sin mat. Vi pratade bland annat om att byta till en ny kursgård 2019 så att vi kan få in fler intresserade som vill gå vår fältundersökarkurs. I dag kan vi bara ta emot 45 personer och får alltid sätta upp folk på en väntelista. Tråkigt då vi verkligen vill att alla som är intresserade ska kunna gå.

Men nu hade Rickard hittat ett bra och prisvärt alternativ vid sjön Yxningen som vi bestämde att satsa på nästa år. Det blir bra och kommer att ge oss nya möjligheter.

Vi diskuterade också det kommande dörrknackningsprojektet kring sjön Yngaren den 25 augusti, hur vi ska kunna effektivisera våra administrativa rutiner och mycket annat. Som vanligt höll vi på ungefär fyra timmar. Uppslutningen var mycket bra, hela 13 personer ur styrelsen (några suppleanter) kom. Och det är verkligen roligt att kunna konstatera hur plikttrogna alla är som kommer till mötena var vi än håller dem.

På bilden ovan syns såväl styrelseledamöter som andra som kom till mötet i dag.

När alla åkt kom Ylva och Niklas (som hade kommit redan under mötet) och så kunde vi börja förbereda vår lilla kräftskiva på verandan. Två varianter i form av fyra paket blev det – Icas jumbokräftor och så kinesiska diton. Själv tyckte jag att Icas var bäst.

Till det hela blev det öl och snaps och så tilltugg i form av baguette och Västerbottenspaj som Ylva gjort. Anneli hade plockat fram sånghäften så det blev en del sjunga också. Det har blivit lite svalare, det märktes, men vi satt i alla fall ute och åt i 90 minuter. Ibland kikade vi in för att se hur det gick i friidrotts-EM för svenskarna.

En sådan här fest kräver också en god kladdkaka (signerad Anneli) och glass plus en liten whiskypinne som avslutning innan vi drog igång ett par partier Chicago där Ylva chockades oss genom att vinna det första och Thomas genom att vinna det andra. Men det vi ändå kommer att minna är Annelis straight flush från 9 till kung i hjärter som hon håvade in tio poäng på.

Kul hade vi med många skratt och roligt att Raili hängde i i den sena timmen och hade minst lika roligt hon.

En mycket trevlig och lyckad dag som det verkligen var värt att ta ledigt från jobbet för.

Solen som den såg ut när den var som mest förmörkad sedd från vår bakgård.

Raili spanar in solen.

Anneli och Linus tittar (men man undrar ju om de tittar på samma sol).

Maten klar på Myntans wok.

Kräftätargänget.

255 total views, 1 views today