Badminton och föredragsskrivande


Väcktes i ottan av att maskinerna som används för att bygga nya cykelbanan utanför vårt hus lät alldeles förskräckligt. Inte vad jag hade hoppats på efter en sen natt och fyra dagars hårt jobb på DN. Lyckades i alla fall somna om till slut innan det var dags att bli hämtad av Stefan för att spela lite badminton i Komethallen.

Det gick lite si och så med ett övertygande första set där jag vann med 15–6 men i vanlig ordning numera uppföljt av två sämre, 10–15 och 11–15. Nå, vi hade i alla fall några roliga bollar och det är alltid skönt att rusa runt lite.

Eftersom Markus hade bilen körde Stefan mig till Jakobsbergs Centrum för min klipptid där klockan 13 och nu hade Riddarfrisören faktiskt lyckats anställa en ny frisör efter ett års letande. Och det var henne (Linda) jag fick. Resultatet blev bra och nöjd kunde jag gå till Myrorna för att kika lite. Inga större fynd men en barnbok om rymdfärder och en skiva med Kansas hittade jag i alla fall.

Passade också på att köpa en kontorsagenda för 2019 på Klackenbergs och en salva på Apoteket. Sedan var det bara att vänta in Markus som anslöt så att vi kunde gå till Synoptik för att fixa passformen på hans glasögonbågar och jag kunde tigga till mig ett nytt fodral. Sedan köpte vi var sina burgare med oss hem från Burger King.

Pratade en stund med UFO-Sveriges fältundersökare i Småland Håkan Fenander också och gjorde ett tappert försök att få igång den sedan några dagar döda Droboenheten – men det gick dåligt. Så framåt kvällen åkte jag till NetOnNet och tittade på en ny men den kommer givetvis inte att passa till min gamla dator som ju ändå måste bytas snart.

Suck! Det blir alltid råttan på repet när det gäller datorprylar. Ligger man inte i fas med de senaste så blir det svårt att skaffa ny skrivare eller nya program. Och dyrt. Vi får väl se om jag har tid att titta på en ny dator i helgen.

Det blev en stund över för att jobba med föredraget till Piteå också. Just nu fyller jag bara på, i morgon får jag börja stryka.

Anneli köpte med sig var sin krabba till kvällsmat och min uppgift blev att såga itu dem. Hårda typer. Faktum var att det var mycket mat på krabborna men Markus hade otur med sin som verkade lite rinnig och som vi lade åt sidan. Han satsade på chili con carnen som fanns kvar i en gryta från ett par dagar tillbaka istället.

Till krabborna blev det baguette och aioli plus en god tysk öl till mig och vin och cider till Anneli och Markus. Efteråt tittade vi på ett avsnitt ”Vår tid är nu” och jag återvände till datorn för lite jobb där.

Under dagen fick jag också en förfrågan från en amerikansk poddradiostation om jag ville vara med där och det funkar säkert bara de köper det datum som jag föreslog. Dessutom hörde Vetenskap och Folkbildning av oss och undrade om jag kunde hålla ett föredrag åt dem i Göteborg i april. Det ska väl gå det också.

I dag har Google firat minnet av Areciboteleskopets utsändning av ett riktat budskap från oss människor till den som vill lyssna. Det gjordes den 16 november 1974 och jag är gammal nog att minnas det.

 320 total views,  2 views today