Jobb med fundmanualen och TTSA


Hemma hela dagen vilket innebar en del blandat arbete. Bland annat ett gruppsamtal med Thomas Michanek och Anders Berglund för att planera de sista detaljerna när det gäller UFO-Sveriges medlemsmöte i Göteborg den 24 augusti. Intresset är stort och vi som arrangerar ser verkligen fram emot denna träff som föddes som en idé hos vår medlemsansvarige Carl-Anton Mattsson förra året.

Planen är att ha några öppna föredrag för den som så vill medan resten av eftermiddagen kommer att vara öppen enbart för medlemmar.

Fick ett samtal från en kvinna på Ingarö som tipsade om att en granne sett och fotograferat något som lyste på vattnet i Abborrsjön klockan 04.05 den 12 maj i år. Svårt att säga vad det kan vara eftersom bilden togs åt öster och de två ljusstarka planeter som var uppe då, Saturnus och Jupiter, befann sig i 170 grader respektive 197 grader.

Har också gjort i ordning ett paket med information till TTSA som kan vara bra med tanke på ett framtida samarbete. Det tog någon timma och så fick jag lite hjälp av Tobias att göra en pdf av det en del av materialet.

Jag och Tobias pratade också om att göra klart den fältundersökarmanual som Johan Gustavsson gjort grunden till direkt för webben och inte som pdf vilket var tänkt. Det blir både enklare för oss och bättre för undersökarna eftersom vi då snabbt kan uppdatera allt och alla lätt kan komma åt den var de än befinner sig.

Jag tror att detta kan bli en verkligt bra manual när den väl blir klar.

Har också suttit i 90 minuter och sorterat om mina lätt kaotiska Englandspärmar med namn på folk som jag har haft kontakt med eller som jag tänker kontakta i samband med mina resor dit i AFU:s tjänst. Nu sitter allt i bokstavsordning vilket är ett stort framsteg. Ni kan se de pärmarna här ovan men det finns fler som har med Englandsjobben att göra, 22 stycken närmare bestämt.

Har passat på att skriva ett brev till Jimmy Goddard också, detta för att tacka för att han fortsätter att skicka de två tidskrifter han är redaktör för till AFU via mig: Amskaya och Touchstone. Mycket värdefullt. Tänk om alla skulle göra så.

Pratade med Peter på Böckernas hus om att komma ned med ett billass innan månaden är slut. Det blir i samband med Göteborgsmötet men det värsta är att det inte kommer att räcka – jag skulle nog behöva köra ytterligare en gång för att tömma allt.

Anneli har bakat banankaka, som jag och Markus godkände, och sedan har vi lagat mat tillsammans under dagen. Min jetlag dröjer sig kvar men utan att det är några större problem faktiskt. Men jag får en schaktningsperiod framåt eftermiddagen. Bara att bita ihop och se till att komma i säng vid midnatt som det blev i natt.

 495 total views,  1 views today