Snart dags för White Weekend


Började dagen med en del internationella mejl från olika ufologer som jag håller kontakten med plus ett från Anders på AFU som nu har börjat göra klart för arkivets stora rea som vi kallar White weekend. Ett fantastiskt bra begrepp som Anders myntade för ett år sedan som ett svar på alla andras Black Friday.

Ni kan se annonsen här nedan som nu också börjat snurra runt på Facebook. Vill ni handla så gå till AFU Shop men vänta några dagar. Än är det inte dags!

Hann också med lite jobb med nästa nummer av UFO-Aktuellt och att göra klart några nya sidor för Stefan att läsa korr på. Men sedan blev det lunch med Anneli och Markus innan jag fick skjuts av Anneli till Stora Mossen där jag bytte till tunnelbana mot jobbet.

På vägen in ringde jag och gratulerade Kaj Hahne som fyllde år i går. Kaj har gjort mycket för föreningen under åren och jag skulle egentligen ha ringt i går men hade inte riktigt tid. Nu satt han och väntade på att bli uppvaktad av släkten och lät pigg och fräsch vilket kändes bra.

Det blev en riktig söndag med inte särskilt många händelser egentligen. Men hela nattgänget på DN.se enades om att äta mat från Spice Corner dit Björn gick och hämtade. Ni kan se gänget samlat här nedan. Plus en del pappersredigerare.

Har haft en del kontakt med vännen Loes i Nederländerna också. En kvinna med ett fantastiskt bibliotek som dessutom ger ut en tidskrift i elektronisk form som heter Verwondering som hon redigerar helt själv. Loes är en stor vän av AFU liksom så många andra.

Framåt kvällen fick jag in en bild (se ovan) som jag ännu inte hittat förklaringen på. Den är tagen med en Sony Xperia xz2 compact på en åttondels sekund. Så här skrev fotografen:

”Jag var i Sundsvall 14-15 oktober i år på utbildning. På kvällen den 14:e tog jag en bild från hotellrummet ut mot hamnen och ser, när jag tittar på bilden, att det är tre röda lysande prickar i en triangelform som reflekteras i vattnet. Jag kan inte se att det finns något i luften som kan vara orsak till reflektionerna. Bilden togs kl 21.29, och jag tog sedan fler bilder några minuter senare med samma utsikt, och på dessa bilder syns inte de röda prickarna alls.”

Jag misstänker någon form av reflex men har ännu inte gått till botten med vad det kan ha varit som orsakat dem. Bad fotografen att ta nya bilder mot mörk bakgrund vilka jag fick. Men inga reflexer där. Vi gjorde en del andra tester också men de ledde inte fram till något svar.

Nu får UFO-Sveriges fotoexperter ta vid.

När jag kom hem hängde jag tvätt, stoppade ny i maskinen, pratade med Anneli som var uppe en sväng och kunde konstatera att det var dammsuget och fint av Markus på hela övre planet. Fixade med mina rymdfrimärken en stund och sedan i säng före 03.


Gänget samlat kring maten.

 393 total views,  2 views today