Poddintervjuad från Bogotá


I dag var det äntligen dags för Peter Shelleys intervju med mig för sin nyskapade podd ”Shadowy Spectrums” som han sänder från Bogotá i Colombia. Vi har varit i kontakt en tid och nu fungerade tiderna för oss båda och för hans ljudtekniker.

Det blev en två timmar (lite drygt) lång intervju om min bok ”Files of the unexplained” plus spökraketer och en del andra svenska fall. Allt vi Skype och med en kort paus efter första timmen. Peter har lagt ned ett stort jobb på att gå igenom boken och läst på ordentligt så jag tycker att det blev ett bra samtal.

Ännu så länge vet jag inte när det ska sändas men det blir nog relativt snart. Tror att jag är först ut i Peters nyskapade podd.

Dagen i övrigt har varit rätt bekymmersam då det visade sig att Raili varit ute och gått i natt och ringt på hemma hos en granne. När vi äntligen fick tag på henne i förmiddags var det sedan vi fått en granne och ordföranden i bostadsrättsföreningen att ta sig in med en reservnyckel. Då hade vi ringt massor med gånger.

Det visade sig att hon legat och sovit och eftersom hon hör väldigt illa hade telefonsignalen inte gått igenom hennes sovrumsdörr.

Efter många om och men och lika många samtal lyckades vi få en ambulans att hämta Raili till Skaraborgs sjukhus i Skövde. Det som vi tidigare kände som KSS. Eftersom hon var så förvirrad räknade vi med att hon skulle få stanna över natten, men efter några timmar ringer hon själv och säger att hon sitter och väntar på en taxi.

Att hon skulle åka hem utan någon hjälp som väntade där fanns inte på kartan och jag lyckades få henne att gå och hitta en sköterska som jag fick prata med och som i sin tur gick till den läkare hon undersökts av. Och det var tur.

Efter att ha pratat och förklarat läget förstod han att det inte skulle gå att skicka hem Raili. Hur han hade kunnat missa den bedömningen själv övergår mitt förstånd. Men nu får hon stanna över natten och hon kommer att få en ordentlig utredning innan hon får återvända till Mariestad. Det känns bra för Anneli och för mig.

Senare på kvällen fick Anneli tag på en sköterska på den avdelning hon nu hamnat på och det var en bra person det också.

Jag hann kika på nästan hela sista perioden i bronsmatchen mellan Sverige och Finland och se Sverige med nöd och näppe vinna med 3-2. Laget gjorde en bättre insats än i går så de var värda medaljen.

I dag var det dags att säga grattis till min bästa badmintonkamrat Stefan som fyller 65. Vilket han firar i Prag. Första matchen för i år låter alltså vänta på sig.

Anneli och Ylva gav sig av till Millesgården för en konstutställning kallad ”Måleri och Andlighet – Hilma af Klint, Tyra Kleen, Lucie Lagerbielke” som representerades av omkring 20 konstverk var.

Innan kvällen var slut, vilket blev lite sent eftersom poddintervjun inte var klar förrän 22.20, tittade jag och Anneli på ”Min fantastiska väninna” på teve. En serie som bygger på Elena Ferrantes (pseudonym) böcker med samma titel. Avsnitt 1 var riktigt bra och bådar gott för fortsättningen.

Sist blev det lite arkivvård fram till midnatt.

Peter Shelleys logga för podden.

144 total views, 1 views today