Nytt kapitel växer fram

Ska säljas.

I våras jobbade jag fram ett skelett till den bok som jag nu bygger vidare på och i dag har jag fokuserat på på kapitlet om Tunguskahändelsen. En historia som jag givetvis kan väldigt bra men där det finns en hel del ny forskning som jag måste läsa in. Så i dag har jag plöjt två avhandlingarna från 2018 och 2019 där Peter Jenniskens arbete är den viktigaste pelaren.

Så jag har läst och skrivit och försökt sätta mig in i det senaste och omsätta det i en levande text.

Paus i form av lunch och sedan, framåt eftermiddagen, paus i form av utflykt till Coop för veckohandling.

Som vanligt blir det aldrig några längre lugna stunder när jag skriver och jag kunde inte låta bli att tänka på vad Stephen King skriver i den bok jag nu läser: det en författare behöver är en dörr som går att stänga. Jag har en dörr men den stänger jag aldrig och dessutom hade King inte förutsett att datorerna och internet skulle förändra allt.

Man är alltid nåbar. Så den dörren är ännu svårare att stänga. Det innebär att jag också är jour när det gäller allt som har med UFO-Sverige att göra och att svara på människors frågor när de har sett något på himlen.

Fick fyra brev med posten i dag. Ett av dem innehöll två förstadagsbrev från USA med den senaste Space X-uppskjutningen som motiv. Alltså Space X första bemannade uppskjutning. Säljaren visade sig ha ett företag som säljer just förstadagsbrev så jag mejlade honom om min lilla samling som jag gärna skulle vilja sälja. Ni kan se en bild av den här ovan. Jag hoppas att han nappar för det är vackra brev som jag egentligen inte har någon nytta av eftersom de ligger utanför vad jag vill samla på.

Under dagen fick jag också ett samtal från vännen Curt i Varberg som hade tagit sig till traktens stora seriebutik och där hittat en del serier som jag saknade. Snällt! Efter lite prat och prutande med ägaren köpte jag några som nu kommer att anlända under nästa vecka.

Butiken heter Seriehörnet och jag hoppas kunna besöka den vid tillfälle, både för att sälja och köpa.

Framåt kvällen tittade jag och Anneli på SVT:s serie om ”Kungahuset Windsor” som blir en bra pendang till ”The Crown” som vi ju går och väntar på. Det brittiskas kungahuset är onekligen fascinerande och vi såg två avsnitt innan det var dags att byta till en dokumentär om atombomberna mot Japan under andra världskriget.

Då hade Anneli gått och lagt sig och jag fick titta själv med ett glas fil och datorn framför mig. I säng före 01.

 118 total views,  1 views today