Recensionsskrivande och teveförfrågan

I dag har Anneli varit på jobbet, utomhus på en inspektion, så jag och Markus har varit ensamma hemma. För Markus del innebar det att han jobbade med att fakturera och för min att jag började skriva en del recensioner, dels för DN och dels för UFO-Aktuellt.

Framåt dagen ringde en kvinna från ett produktionsbolag som ville göra en intervju med mig, eller kanske till och med flera. Produktionsbolaget planerar en kortare ufoserie och hon ringde mig eftersom mitt namn dök upp överallt när hon talade med folk sa hon.

Vi hade ett långt och bra samtal och nu får se vad det ger.

Pratade med en konstnär också som sökte mig via mejlen. Han har tagit fram material till en lp-skiva som bygger på såväl musik som intervjuer med personer som varit i närkontakt med ufofenomen. Allt är gjort i USA där han har fått hjälpa av Mufon.

Nu planerar han att göra en utställning eller snarare ett slags installation framåt våren på ett galleri i Stockholm. Hans fråga till mig var om AFU kunde ställa upp med lite rekvisita till den. Och det kan vi säkert. Jag pratade igenom det hela med Anders Liljegren också så nu får vi se hur mannens planer ser ut lite mer i detalj. Han lovade återkomma med dem.

Jag har också ägnat en del tid åt att sortera klipp och utskrifter om diverse himlafenomen i flera pärmar. Åtta stycken närmare bestämt. Men det får nog mest ses som en grovsortering eftersom fenomenen behöver finsorteras en gång till.

Det mesta handlar om moln, syner på himlen och annat som människor i flera hundra år har rapporterat i skyn men som inte varit det man normalt ser där. Det kan röra sig om lysande kors, Jesus ansikte, bokstäver som formar ord och regelrätta slag mellan olika arméer. Allt detta är något som vi som sysslar med ufofrågan väl känner till.

Marilyn Monroe-bilder utlagda på Tradera.

Har också lagt ut lite mer på Tradera som jag hoppas kunna sälja och kan också konstatera att jag fick det första budet på min Charles- och Dianatallrik i dag. Så nu kommer den att köpas av någon och så får vi in en peng till AFU.

På tal om Charles och Diana så tittade jag och Anneli på ett par avsnitt ”The Crown” efter kvällsmaten som bestod av fläskfilé i ugn och potatispuré. Till det delade vi tre på ännu en oprövad julöl, den här gången en Snow Top från Old Dairy brewery. Markus tyckte den smakade jul, och det gjorde den väl, men trots allt var den lite för tunn i smaken för att passa till ett julbord. Vi får testa vidare.

Ufomässigt har jag varit inblandad i planeringen för en Zoombaserad diskussion på Euro UFO Net som är den stora plattformen för seriösa ufologer här i Europa. Vi hoppas kunna genomföra ett sådant inom kort, mest för att stämma av läget i våra respektive länder. Det ska bli riktigt roligt eftersom flera av de som är med där aldrig har träffat varandra tidigare.

Pratade en bra stund med en tidigare arbetskamrat, Anders Hellberg, också. Ander driver numera eget bokförlag tillsammans med sin fru. Ett förlag som är helt inriktat på att hjälpa seglare med bra kartor och tips på hamnar på olika hål i Norden. Anders har alltid varit intresserad av segling och det är verkligen roligt att han kan använda sina kunskaper på det här sättet.

När jag hade hängt tvätt och diskat tog jag en frimärkspaus också. Gick igenom ett stort antal bilder på rymdhelsaker som jag fått skickade till mig och stämde av mot vad jag själv har sedan tidigare. Det blev en del som jag tänker köpa för att komplettera min samling.

Innan det blev kväll jobbade jag någon timme med att sortera digitalt material i mina datorer och externa hårddiskar. Ett projekt som aldrig tar slut men som är nog så viktigt, det har jag skrivit förr och det kan jag skriva igen. Kom i säng vid 01.30.

Loading