Hjälp åt Marie

Det har mest blivit jobb i dag. Timmarna hemma gick åt till att hjälpa astronomen Marie Rådbo med att hitta en bra bild till den bok som hon just nu arbetar på och som förhoppningsvis ska komma ut nästa höst. Marie brinner för astronomin och framför allt vill hon nå ut till de unga med sin kunskap. Hennes böcker är alltid värda att läsa och jag hoppas att den nya kommer att nå en stor läsekrets.

Bilden, eller snarare bilderna, som jag mejlade henne har med ett kapitel om ufo att göra. Mer säger jag inte just nu.

På jobbet berättade Staffan att han sett en bok ligga i högen med ”bara att ta”-böcker som nog kunde intressera mig. Boken skulle vara skriven av en man som tidigare översatt ett stort antal science fiction-romaner till svenska. Det lät ju intressant. Men hur vi letade kunde vi inte hitta den och till slut gav vi upp.

Men en stund senare kom kollega Bosse vandrande med boken i handen, den hade legat lite längre ner i högen. Författare var KG Johansson och titeln var ”Lisa och de andra”, knappast en sf-bok men i alla fall. Jag bläddrade i den och ur föll ett papper från förlaget där jag hittade ett citat från mig själv då jag hade recenserat en annan av Johanssons böcker för Bibliotekstjänst, ”Googolplex”! Och den var faktiskt riktigt bra. ”Välskriven och tänkvärd” kallade jag den bland annat.

Framåt eftermiddagen kom Anneli tillbaka hem liksom Markus som sovit hos en kompis i natt. Niklas är nu stationerad hos mormor i Ekby i två veckor för praktik på Skaraborgs Läns Allehanda i Skövde.

Fick trailern som ska locka tittare till dokumentärfilmen om UFO-Sverige/Spökraketerna mejlad till mig i dag. Hemligt, hemligt. Jag kommer inte att visa den för någon utanför en mycket liten krets som kommer till de två styrelsemötena på AFU nästa lördag. Tids nog ska den ut på nätet.

Kvällens mat var fisk på Rosa drömmar. Inte dumt men kallt att gå över bron.

Loading