Getingbekämpning i ottan

garagetinne150611
Redan vid 8 ringde Nomore och sa att de var på gång för att bekämpa våra getingar. Nu skulle firman ha ringt ett annat nummer men valde av någon anledning ändå att plocka upp mitt mobilnummer och väckte därmed undertecknad – alldeles för tidigt.

Väl uppe berättade jag att vi också har problem med myror och fick därför lite myrbekämpningsmedel av bekämpningskvinnan innan hon åkte, sju minuter efter ankomst.

När jag ändå drev omkring i trädgården kunde jag konstatera att garagebygget nu gått in på insidan. Det blir ordentligt med väggar som säkert kommer att hålla en hel del av kylan ute. Ni kan se snickaren som jobbade med det hela här ovan. Men någon dörr har inte kommit så den får nog vänta till nästa vecka.

Jobbade en stund med UFO-Aktuellt också då jag fortsatte skriva på min artikel om Henry Svensson som gick bort tidigare i år. Men stack också emellan med att fylla på med ytterligare en bok, min egen ”Mötet i gläntan”, i min ständigt växande bibliografi över svenska böcker som tar upp ufo i faktaform. Så nu har jag 511 titlar där. Fler lär komma.

Skrev också ett brev till en kvinna som lovat skicka mig en teckning, vilket hon inte gjort. Tyvärr är det inte ovanligt att personer som lovar saker efter en tid glömmer löftet. Då är det bara att påminna. Igen och igen!

Fick en påringning från Adrian Parker som forskar i parapsykologi och är en intressant och spännande person. Adrian hade en del idéer som han vill diskutera och det gjorde vi en god stund. Förhoppningsvis kan vi göra något av dem lite längre fram i höst.

Solen slösade med sin värme och temperaturen hade stigit till 20 grader när jag gick till bussen. Satt och snabbläste i Kajsa Ingemarssons ”Modern mystik” i jakt på rader som kanske nämnde ufo eller sådant som jag intresserar mig för. Men inget.

I dag kunde jag följa en landning av en Sojuzkapsel i direktsändning och lajvade den händelsen i en artikel på DN.se. Mest för att ombord fanns en kvinnlig italiensk astronaut (Samantha Cristoforetti) som slog rekord för kvinnor i rymden. Ni kan se henne på en bild från hennes twitterflöde här nedan.

Rymdfärder är rutin – men riskerna är fortfarande stora.

Till kvällsmat valde vi att äta på La Barca där Staffan chockade kocken med att ta oxfilé på spett (aldrig hänt förut) och jag chockade ingen genom att ta pizza.

Sedan plitade jag ihop en blogg om science fiction på DN.se under min vinjett Märkligheter. Grunden för bloggen var att jag hade läst det tredje samlingsalbumet med Linda och Valentin men innehållet i den svävar ut åt lite olika håll.

Slog en signal till Niklas som åkte till Skövde i går och som i dag gick teknikkurs på Radio Skaraborg så att han ska kunna sköta alla apparater. När jag nådde honom höll han på att laga mat i det kala rum som han hyrt och jag kunde höra hur det ekade.

När jag kom hem fixade jag med lite pappersjobb och upptäckte sedan att ingen hade hängt tvätten så det fick jag pysslade med fram till 02.30.

Samantha Cristoforetti med jorden i bakgrunden.
samirymden

Loading