Melodimiss och vidare till Skaraborg

mellokryss160625
En solig frukost på Claes och Åsas veranda i Örebro med Melodikrysset på radio inledde dagen. Och som vanligt gick det bra att lösa krysset när Anneli var med. Och när vi var så många var det inga problem alls. Förutom ett:

Vågrätt 1 skulle vara en låt från årets Eurovisionfinal och som ni kan se på talongen här ovan så blev svaret Australien. Det var bara ett problem. Den låt som spelades var Islands ”Hear them calling”.

Det är inte ofta som det blir så fel när Eldeman spelar låtar men den här gången var jag och flera andra runt bordet helt säkra. Jag plockade till och med fram Islands bidrag på Youtube och det var inte svårt att konstatera att det var samma. Så kan de bli. Efter några timmar uppmärksammade Expressen detta.

Efter lite fika så satte vi oss i bilen och sa tack och hej efter en mycket trevlig midsommar. Nu styrde vi kosan mot Mariestad med solen med oss.

Framme blev det pannkakor hos Raili och sedan gick damerna och handlade eftersom vi nästan direkt skulle vidare till Dunderhult (utanför Götene) för att träffa Lena och Mikael och deras pojkar Rasmus och Emil.

Det frikostiga solskenet fortsatte hela kvällen så vi hann med en ordentlig bouletävling med fyra lag där jag spelade med Ylva och vi lyckades vinna med hjälp av vårt allra sista klot. Det var lite si och så med kloten, alla var i plast med vatten i sig utom ett som hade läckt och ersattes med en tennisboll.

Den grillade kycklingen blev alldeles utmärkt med en god chutnetsås från Anneli och Lenas patenterade ratatouille. Färskpotatis, givetvis och jordgubbar efteråt, givetvis.

Det var kul att träffa alla igen även om Mikael och Lena inte längre bor tillsammans. Mikael har flyttat till Årnäs 15 kilometer mot Mariestad till och håller nu på att köpa hus där. När vi började prata om huset visade det sig att det ägdes av två personer jag kände och till och med har med i en av mina ufoböcker – Jörgen Berg och Ulrika Åberg! De båda gjorde en intressant observation i mitten av 80-talet strax utanför Årnäs (ni kan läsa om den här) då de körde in i ett långsmalt föremål med ett klot längst ned och ett par trollsländevingar högst upp.

Ibland är världen liten. Eller också är det så att jag känner för mycket folk!

Tillbaka i Mariestad bänkade vi oss framför Kroatien–Portugal. En match som Portugal, helt orättvist vann med 1–0 efter förlängning. Synd, jag höll på Kroatien som spelar bra fotboll, till skillnad från ett segt och ointressant Portugal.

Grillat hemma med Lena och Mikael och deras pojkar Emil och Rasmus plus Raili i Dunderhult.
mathoslena1606
Boulematchen i full gång. Emil kastar.
emil1606kubb

Loading