Thomas på besök


I kväll fick vi besök av Annelis bror Thomas som snart är på väg att flytta hem till Sverige med sin familj efter många år utomlands, främst i Kanada och Frankrike. De är nära att köpa hus i Malmö och räknar med att flytta dit i sommar.

Så det blev mat och vin och prat under några timmar och på bilden ovan har Annelis och Thomas mamma precis ringt för att prata lite.

I övrigt började dagen med att en delegation från Annelis jobb dök upp vid 08.15, en halvtimma tidigare än Anneli sagt så jag var nära att möta damerna i dörren i bara kalsongerna. Han precis undan och klä mig innan de kom in i hallen. Tanken var att hålla ett jobbmöte i köket vilket de gjorde snabbt och effektivt.

Själv jobbade jag på med boken men blev avbruten av mitt lilla artikelprojekt om Bispbergsfallet för Hemmets Journal då reportagechefen hörde av sig och undrade om jag inte hade en bild på paret, Karin och Rune lagerstrand, att illustrera artikeln med. Det hade jag inte, vilket är ovanligt för mig eftersom jag plåtar alla människor, men skam den som ger sig.

Så jag ringde vännen Berit i Bispberg som var en av dem som undersökte händelsen när den inträffade 1987 och hon lovade, snäll som hon är, att vandra över till huset där Karin och Rune bodde och prata med dottern som har tagit över sedan föräldrarna gick bort. En stund senare ringde Berit och sa att dottern gärna hjälpte till och att hon skulle upp på vinden och leta efter kort.

När jag ringde dottern 45 minuter senare hade hon redan grävt fram ett antal bilder som hon nu ska skicka till mig. Fantastiskt med människor som får något gjort och inte bara drar på sakerna.

Boken har vuxit något också och nu är 32 kapitel klara och ett på gång. Då räknar jag in alla kapitel, även de två inledande. Så nu återstår 20. Det känns i alla fall bra att det går framåt. Fick ett antal skannade dokument från Erland Sandqvists samling från Anders på AFU i dag vilket gjorde att jag kunde stänga ytterligare ett kapitel.

Mitt mål är ju att ha alla kapitel skrivna innan månaden är slut, vilket blir tufft. Men sedan ska jag jobba igenom texterna ordentligt, leta saker som ska fotograferas och börja översätta allt till engelska.

Har varit i kontakt med flera ufologer i USA och England under dagen också. Ibland om sådant som gällt boken men också i en del andra ärenden. Man blir lite ledsen när folk som känner till AFU har skickat iväg sitt material någon annanstans, vilket händer. Därför måste man hela tiden vara på och kolla läget, tappar man bort folk under en tid kan vad som helst hända.

När Anneli gick och lade sig så höll jag henne sällskap en stund och tog en paus med ett avsnitt Don Rosa. Inte dumt. Men sedan skrev jag ett kapitel till fram till 00.30innan jag stängde den delen av verksamheten.

Nya friska tag i morgon!

 358 total views,  1 views today