Möte med Ebbe och bokbesök


Eftersom jag kom i säng så tidigt i går och släckte redan efter 23 vaknade jag vid 07 och kunde inte somna om. När Anneli gått upp och tagit sig till jobbet gav också jag mig upp efter att ha läst DN i mobilen. Plötsligt hade jag flera timmar på mig innan jag skulle iväg till Komethallen så det blev frukost (inte så vanligt) och sedan bokskrivande. Vilket gick riktigt bra. Skönt att få igång den bollen igen.

Jag tog mig också för att göra klart de resterande bilderna från Melodifestivalens efterfest på Berns och lade upp dem i min blogg från den kvällen och natten. En del blev helt okej tycker jag och vill ni så kan ni klicka här och titta på dem. De nyaste ligger längst ned.

Det känns alltid bra att vara i kapp med sådant som blivit liggande.

Men 10.30 tog jag bilen i ösregnet för att spela badminton med Stefan som hade med en kasse med tidskrifter som han använt till att skriva sin Utblicksspalt i UFO-Aktuellt och nu ska de tillbaka till AFU för arkivering. Men sedan blev det en match som aldrig verkade vilja ta slut eftersom serven gick från ena sidan till den andra utan att någon kunde ta poäng. Efter en timma och en kvart var vi klara och då hade det inte burit sig bättre än att jag vunnit med 10-15, 15-10 och 15-8 i en match som var betydligt jämnare än vad siffrorna visar. Så nu leder jag med 4-3.

Min handled som hade knäckt till under förra veckans match gjorde plötsligt ordentligt ont igen bara för att minuten senare kännas nästan helt normal. Märkligt. Jag vet inte vad som hänt med den för när jag trycker på den är den rätt öm men det hindrar mig alltså bara ibland. I vilket fall var det en kul match med många bra bollar.

Nästa anhalt var Söder där jag hade bestämt träff med Ebbe Schön för lite prat och fika ett par timmar. Jag mötte upp honom utanför hans bostad och sedan gick vi lite långsamt till Lisas Grabb Café på Blekingegatan där vi sågs senast. Ebbe tog en semla med kaffe och jag en äggmacka med Trocadero.

När vi kom in satt Anita Haglöf innanför dörren (hon som var hushållerska åt Ingmar Bergman och skrev en bok om det för två år sedan) och givetvis kände hon och Ebbe varandra. När Ebbe gått och satt sig stannade jag kvar en stund och pratade med henne och blev minst sagt förvånad när hon berättade att hon skrivit boken utan att ha en dator. Det var trevligt att lära känna henne lite närmare.

Men sedan blev det prat med Ebbe tills Lisas grabb sa att vi var tvungna att gå eftersom han hade stängt sedan en halvtimme. Jag köpte några semlor till åt Ebbe och betalade notan innan vi gick hem till honom en stund och pratade och kikade på en del spännande böcker. För liksom jag är Ebben en bokmänniska och det är väl därför som det är roligt att träffas då och då.

Innan jag åkte hem körde jag till Stockholms science fiction-antikvariat för att lämna fyra kassar som de ska kika på. Det är böcker som har blivit över från AFU och som kommit in från andra håll. Det jag får in på dem går till arkivet i vanlig ordning.

Bakom disken satt Stina som ni kan se på bilden ovan och hon blev mycket intresserad när jag berättade om AFU. Hon var ju förvarnad över att jag skulle komma men visste inte så mycket om arkivet. Jag skannade av hyllorna och så pratade vi en kvart innan jag satte mig i bilen igen för att åka hemåt.

Eftersom jag stoppat i en tvättmaskin innan jag åkte i morse hängde jag tvätt medan Markus och Anneli började på pizzan som vi skulle äta till kvällsmat. Min insats blev att hacka lök och oliver plus att lägga på fyra ägg. Gott blev det och till det hela drack jag och Markus var sin välsmakande Sleepy Bulldog.

Innan kvällen var slut korrekturläste jag en artikel om mig som ska publiceras i Norrtelje Tidning lite senare den här månaden inför mitt föredrag där den 26 mars. Jag satte mig också och skrev en artikel om Nazcalinjerna som jag fått en beställning av från Historiska brott & mysterier, en tidskrift jag skriver för i varje nummer. Det tog en stund plus att jag fick gå igenom alla bilderna från min flygning över Nazca. Ni kan se end el av dem i min blogg från den gången, en blogg som är en av mina mest lästa med 4.684 läsare så här långt. Titta gärna in på den, ni hittar den här.

Efter ett par timmar var jag klar och kunde skicka in artikeln.

Innan kvällen var slut läste jag en lång artikel av en amerikansk ufolog som han och den lilla grupp som jag fått nöjet att gå med i nu ska diskutera. Jag tror att den kommer att få många ufologer i världen att lyfta på ögonbrynen. Tyvärr kan jag inte säga mer än så eftersom det är ett väldigt känsligt ärende där andra än enbart jag måste få säga sitt. Men så mycket kan jag skriva att det rör det amerikanska försvarets engagemang i ufofrågan.

Strax före 01 var jag i säng i alla fall efter en hårdmacka med kaviar och ett glas kall mjölk. Gott!

Jag och Ebbe på caféet.

Loading