Dagsarkiv: 5 mars 2023

Fortsatt planeringsjobb och städning

Snö på vår skitiga bil.

Upp vid 08 och tog ett tag i källaren för att få bort lite saker på golvet till ett av förråden och det gick riktigt bra. Bland annat innebar det att jag sorterade bort en massa dubbletter ur en av mina samlingar vilket tog sin tid men det mesta kunde jag göra medan jag höll ett öga på femmilen.

Även i dag har jag haft flera samtal med en medarbetare som behöver stöd just nu och det har tagit sin tid. Men också väl investerade timmar.

I dag har några svarsmejl på mina förfrågningar inför resan till Storbritannien ramlat in och de tre som kommit så här långt har alla kunnat bekräfta att de är hemma vid det tidpunkter som jag hade hoppats på.

Men det viktigaste svaret kommer jag inte att få förrän tidigast i morgon och innan dess kan jag inte beställa några biljetter.

Jag har varit iväg en sväng till Åkermyntan för att hämta ut ett paket som Anneli beställt. Då passade jag på att köpa min kvällsmat också; revbensspjäll och potatissallad. Anneli är ju i Italien och åker skidor och bilderna hon skickar därifrån visar kritvit snö och klarblå himmel. Här är det också vitt på marken igen då det har snöat ett par gånger i dag men någon blå himmel har jag inte sett röken utav.

Under kvällen tittade jag på filmen ”Utøya” om terrorangreppet på ungdomarna där. En annorlunda film där man knappt får se Breivik och dessutom nämns han aldrig vid namn. Det ser ut att vara filmad i en tagning och följer exakt tiden för själva dådet. Det ger en autentisk känsla av hur länge ungdomarna fick vänta på hjälpen samtidigt som de hörde skott efter skott efter skott.

Och så fick jag in några hundralappar till i min insamling till AFU. Hur mycket som har skickats direkt till arkivets konto vet jag inte men får kolla till veckan.

Pratade en stund med en trött Anneli innan jag själv ägnade en sista timme vid datorn och sedan sängen med en bok.

Loading