Dagsarkiv: 7 mars 2023

Badminton, jobbmöte och snö igen

Snö igen…

Solsken och fint på förmiddagen och sedan kom en hög snö framåt eftermiddagen. Vaknade tidigt i vanlig ordning, läste lite i ”På lif och död ovan molnen” innan jag gick upp och den är inte så dum trots att den alltså är skriven 1911. Nu vill jag veta hur det går och hur författaren får till det med den nya teknik som han berättar om i boken.

Skickade några mejl, et om en observation gjord av en militär för ett antal år sedan där jag hoppas få fram lite ny information som eventuellt skulle kunna lösa fallet.

Satte mig en stund med Melloförberedelser innan jag tog bilen till Komethallen och gav Stefan en dust på badmintonbana 20, ”vår” bana. Och det blev som så ofta en blandad spelkompott där jag på något oförklarligt sätt lyckades vinna med 15–12, 15–10 och 11–15. Men oförklarligheter är ju något jag ständigt jobbar med så…

Från 1889.

På vägen hem plockade jag upp en pizza på Skälby pizzeria som jag åt i soffan framför ett avsnitt ”Simpson’s”. Men jag plockade också upp ett litet paket från Tradera med en bok om spiritism, ”Hvad vill spiritismen?” skriven av pseudonymen Emanuel och utgiven 1889. Boken var dedicerad från Emanuel som också skrivit sitt riktiga namn, vilket var en bonus: Oscar Busch.

Och hemma i brevlådan låg ett brev till Anneli och några till mig, bland annat ett stort kuvert från Ole i Oslo som innehöll frimärken, mest rymd. Och fjärilar (som jag skickar till en tjej som samlar på dem) och elefanter (som jag skickar till Gunnar som samlar på dem).

Några av rymdfrimärkena från Ole Brænne.

Rymdfrimärkena var riktigt bra. Jag tror bara det blev några enstaka dubbletter och det är ofattbart hur många frimärken, och helsaker, med rymdmotiv det finns. Ibland tror jag att jag har det mesta men så snart Ole skickar något inser jag att så inte är fallet.

Strax före 15 tog jag bilen till till DN för att vara med på ett personalärendemöte och för att låna ett teleobjektiv som jag ska använda för att plåta artisterna på Melodifestivalen.

Personalärendet tog ett par timmar och gick bra även om det var tungt och tufft för alla inblandade. I morgon fortsätter det med en MBL-förhandling men då är jag inte med.

Kvällens avkoppling blev den norska filmen ”Vågen” om hur det lilla samhället Geiranger drabbas av en fruktansvärd tsunami när en enorm bergssida rasar ned i fjorden. Något som kan hända och som har hänt på andra platser i Norge. En katastroffilm som kändes väldigt autentisk.

Sist satte jag mig och jobbade med en presentation som jag ska ha på Arbetets museum. När den var klar i en rå form var klockan efter midnatt och jag får ta tag i den i morgon igen.

I säng för att läsa när allt var klart.

Loading