Morgonpasset, P1 och P3 igen

Undertecknad med Torbjörn Averås Skorup, Assia Dahir och Carl-Johan Ulvenäs. Producenten Thomas Krangnes tog kortet.

Upp 06.30 för att ta taxi in till Radiohuset en halvtimme senare. Ingen trafik så jag var där i god tid och hann sitta ned och vänta innan det var dags att gå in till ”Morgonpasset i P3” som har sin studio i hallen på vägen in.

Det var en sommaruppställning som mötte mig i studion eftersom de ordinarie har semester men samma goda fart på samtalet som vanligt. Temat var givetvis kongressutfrågningen om ufo som ägde tum i går.

Vi hann prata en kvart med lite musik emellan men några låtar kortades för att vi skulle hinna ta upp allt vi ville tala om.

När jag kom hem testade jag och Chiaretta Giordano på den Tel Aviv-baserade kanalen i24 News Zoomlänken och allt fungerade bra. Sedan blev det intervju klockan 13 (se nedan).

Satte mig också och svarade på ett antal UFO-Sverigekritiska kommentarer i en tråd på Allmänheten diskuterar som Jennie startade i går. Trist att en del personer har så svårt att förstå vad det är UFO-Sverige gör. Vi undersöker och ägnar oss inte åt önsketänkande. Märker att en del vill att vi ska skriva att allt nu är klart, vi har besök av utomjordingar och visselblåsaren Gruschs uppgifter om kraschade tefat är dagens sanning.

Men det vet vi faktiskt inte än. Grusch återberättar vad andra har sagt till honom. Vilket kan vara sant. Men nu ska detta kontrolleras av kongressen och det är ju först då som vi faktiskt vet något säkert. Att ta ut saker i förskott ligger inte för mig.

När jag på förmiddagen talade med Christian som driver en Facebookgrupp där många av våra kritiker håller till förstod jag att vare sig han själv eller övriga verkar veta särskilt mycket om vad vi gör. Christian själv läste inte UFO-Aktuellt och visste alltså inte om allt som vi skrivit om det som händer i USA (och vi har skrivit mycket) och hade heller inte läst någon av mina böcker.

Då är det givetvis svårt att grunda sin kritik på någon stabilare grund. Men vi kommer att fortsätta prata, Christian (som inte ville avslöja sitt efternamn ännu) var trevlig så det blir säkert intressant.

Undertecknad i sändningen.

Vid 13-tiden blev jag intervjuad i direkt nyhetssändning med den Tel Aviv-baserade engelskspråkiga kanalen i24 News där dagens nyhetsankare frågade mig om bra ufofall och om vad jag tyckte om utfrågningen.

Jag fick möjligheten att berätta om de många föremål som oförklarligt försvinner ned i skandinaviska sjöar utan att kunna hittas och programledaren blev djupt intresserad och konstaterade att han aldrig hade hört talas om detta fenomen tidigare.

Eftersom Anneli skulle iväg på en övernattning med sin kamrat Maria körde jag henne till bussen. Deras planer innehåller en trevlig middag och en del båtåkande, låter hur bra som helst.

På vägen tillbaka stannade jag vid Motordepån och bokade service för bilen som nu har gått 22 500 mil.

på plats hos Studio Ett.

Under förmiddagen intervjuades jag också av P3 Nyheter där en reporter ringde från Norrbotten och så intervjuades jag av Aftonbladet (låst artikel) och Mariestads-Tidningen och sedan ringde TV4 för att boka en intervju till i morgon.

Men det blev också ännu en resa till Radiohuset i dag då Studio Ett ville prata ufo. Ni kan höra det här. Det blev ett bra samtal som också skulle ha innehållet astrofysikern Beatriz Villarroel men av någon anledning fick studion aldrig kontakt med henne. Synd.

När jag väntade på att gå in i studion pratade jag en stund med två säkerhetspoliser som arbetade för justitieminister Gunnar Strömmer. Pratade en stund med dem om ufo och en av dem berättade hur några kollegor i öppna polisen för cirka 15 år sedan under arbete utanför Stockholm sett ett ljusstarkt sken flyga över sig. Mer hann vi inte prata om innan Strömmer dök upp och vi skakade hand och jag nämnde vilket ämne vi hade pratat om.

Strömmer konstaterade att ”dit har jag inte kommit ännu” lite skämtsamt men var sedan tvungen att gå.

Efter min egen insats i studion ville en av programledarna och producenten prata med mig och så blev vi stående och prata ufo en bra stund. Intresset är stort, ingen tvekan om den saken.

Medan jag väntade på att gå in i studion, då jag inte pratade med säpoparet, messade jag med den tidigare konteramiralen Tim Gallaudet och fick hans kommentar: ”Världshistorien största nyhet.” Men jag ägnade också väldigt mycket tid åt att försvara UFO-Sverige i den tråd där missuppfattningarna och anklagelserna var många. Något jag fortsatte med i taxin hem.

Nu är det lätt att tro att alla skulle vara negativa, men det är långt ifrån så. Jag fick massor av positiva mejl och mess under dagen. Som detta från Thomas Gustafsson: ”Som vanligt en imponerande insats när det gäller att intervjuas i olika sammanhang! Påläst och seriöst.” Sådant känns skönt efter allt slit vi lägger ned.

Till sist är det viktigt att konstatera att vi måste ta David Grusch på allvar tills motsatsen är bevisad menar jag. Han har lämnat över vittnesmål till kongressen och kontakter plus data om platser och annat. Nu måste detta bekräftats och det är det vi väntar på. Men vi ska också vara medvetna om att såväl Marco Rubio som Chris Mellon och Leslie Keane säger sig ha egna bekräftelser på att det finns ett svart projekt som jobbar med att ta tillvara farkoster av okänt ursprung.

Spännande är det i alla fall.

Under kvällen messade jag en stund med Beatriz som har ett nytt projekt på gång som hon beskriver på The Debrief. Inget är klart ännu men hon vill skapa möjligheter för att från jorden upptäcka icke-mänskliga farkoster. Det planerade systemet kallas EXOPROBE och jag hoppas att hon kan ro i land det.

Efter mat packade jag för morgondagen då jag åker med Felix Herngren och hans team för att filma i några dagar. Det hela ska resultera i fyra avsnitt om 44 minuter vardera som ska visas i TV4 nästa år. Om ufo givetvis.

I säng före midnatt blev det.

Loading