Dagsarkiv: 18 maj 2024

Sommarmat och föredragsjobb

Sillunch.

Så var det dags för den första lunchen med färskpotatis och då givetvis även med matjessill, egen gräslök och gräddfil. En alkoholfri Mariestads så där mitt påp dagen blev det också. Härligt! Efter att ha varit på återvinningen med en del skräp handlade jag och Anneli potatisen på Åkermyntan på vägen hem och sedan blev det sittning på verandan.

Kikade en stund på hockeyn också och kom in när Sverige ledde med 2–0 över Lettland och andra perioden precis skulle börja. och så pang, pang stod det 2–2, svenskar åkte ut och inget verkade fungera. Men så, under mindre än en minut gjorde Sverige tre mål och till slut vann Tre Kronor med 7–2 i en mycket märklig match.

Fick en länk av vännen Peo som ledde till en Youtubekanal kallad ”Stories Lost” som den här gången berättar om ufohändelsen vid sjön Vikern den 21–22 januari 1976. Intressant givetvis även om själva videon haltar i brist på bildmaterial. Men de bilder man har med har videomakarna snott från UFO-Sverige, fotografen Owe Lewitzki och så läser man högt ur min bok ”UFO– Spökraketer, ljusglober och utomjordingar”. Fast på engelska, då märks det mindre att man stulit texten.

Om jag skulle jaga alla som stjäl material utan ge den minsta kredd, ”Stories Lost” gör det inte, så skulle jag inte hinna med det som är viktigt. Att undersöka fall, skriva böcker, göra UFO-Aktuellt och annat som för frågan framåt. Så de flesta får hållas.

Vad dessa stölder visar är att ingen skulle kunna göra något vettigt inslag om ufo i Sverige utan att använda det material som vi har tagit fram, våra bilder, våra undersökningar, våra texter.

Ingen annan undersöker nämligen uforapporter här. Däremot pratar väldigt många om ufo utan att veta ett skvatt.

Så utan UFO-Sverige skulle ufofrågan nedgraderas till ett snicksnackforum på Facebook eller poddar där åsikter alltid är viktigare än fakta. Tur att vi finns.

Anneli har jobbat hårt med att olja in verandabordet så nu är snart allt klart att ställas fram på verandan för säsongen. Och så tvättade vi och hängde tvätten.

En stolt Anneli.

I dag fick jag tag på Anders Berglund och kunde gratta honom på 45-årsdagen som var i går, men då var han upptagen. Allt var bara bra och vi kommer att träffas i Jönköping. Vi kommer att bli ett bra gäng där och jag hoppas att det blir många besökare som löser inträde.

Nya boken.

I går fick jag Andreas Jemns nya bok ”Dolt under isen” som han hade skrivit en fin dedikation i början: ”Tack för inspiration.” Varför då? Jo, boken har en hel del ufo i sig. Läs den gärna.

I dag kom förresten UFO-Sveriges senaste podd ut. Den som handlar om riksstämman i Jönköping. Här pratar jag, Thomas och Tobias om vad som händer på expot och under stämman. Ni kan lyssna här! Sedan ringde jag och grattade vår ansvarige för UFO-Sverige rapportcentral Johan Gustavsson som fyller år i dag, något han hade fira med att jobba hela dagen.

Kvällsmaten blev grillad flintastek. Det är ju bara helt nödvändigt att grilla allt som går at grilla så här års. Och sedan åt jag och Anneli i solen på verandan, tittade på ”Ronja” och tog det lugnt i soffan.

På en anslagstavla i Jönköping.

Rickard och Victoria ringde och berättade att de hade varit i Jönköping och affischerat inför expot. Och se, där hänger vi intill Alf Svensson! Finare än så blir det inte i Jönköping.

Pratade också en stund med Lars Thörn som tog den berömda bilden av ett klassiskt flygande tefat utanför Skillingaryd 1971. Lars har kvar bilder (om han hittar dem) från en annan ufoobservation som han aldrig visat för något, berättade han. Dem vill jag ju se!

Jag har också jobbat lite med mitt nästa bokprojekt i dag, men bara i 45 minuter. Mesta tiden vid datorn har jag fokuserat på att få klart mitt föredrag på ABF-huset den 29 maj. Är inte riktigt klar ännu men det närmar sig. När det är klart ska jag skriva mina föredrag som jag ska hålla i Jönköping.

I säng 23.30 för att läsa.

Loading