Dagsarkiv: 13 maj 2024

Bra samtal, poddintervju och verandan

Benny Grandahl intervjuade.

Solen har pressat upp temperaturen till 24 någonting så jag och Anneli har jobbat på verandan och i trädgården efter en tur till Bauhaus, Ica Mxi och en del annat för att bland annat köpa träolja som vi ska fixa verandagolvet med. Och så blev det en sväng till Webhallen för att köpa ett par mellankopplingar till min nya telefon. Ett annat fynd var en tillsats till grillen som vi kan grillar grönsaker på ett bra sätt med.

Anneli städade verandan inför morgondagens inoljning.

Men redan i dag började vi med att olja in verandastaketet vilket tog sin tid eftersom det är många spjälor att stryka. Sedan tömde vi verandan på möbler och spolade av golvet så att det ska vara klart för inoljningen i morgon.

Inoljat och klart.

En del ufoarbete har det givetvis blivit också. Klockan 13 kopplade jag upp mig mot min kollega i Danmark, Sufois Benny Grandahl, som intervjuade mig om min nya bok med fokus på efterordet. Vi pratade om hur man ska närma sig ufofenomenet, hur det ska undersökas och vikten av att vara en nyfiken och öppen undersökare och inte en enögd aktivist (som det numera vimlar av på nätet).

Sufoi, UFO-Norge och UFO-Sverige står mycket nära varandra ideologiskt och med vilka metoder som ska användas för att komma till resultat.

En mer spännande vinkel.

Vid 15-tiden ringde jag upp en person som vill hjälpa AFU ekonomiskt och vi hade ett långt och produktivt samtal. Lite senare mejlade jag med en kvinna i Frankrike (som jag har talat med tidigare, för några år sedan) som har en väldigt fin samling äldre ockult litteratur. Och nu skrev hon att hon var beredd att skriva in AFU i ett donationsavtal. Om det blir så kommer AFU att få en fantastisk fin samling böcker när den dagen kommer.

Har också varit i kontakt med Bertil Falks dödsbo och spikat att vi ska ses i augusti så att jag kan ta hand om det som ska till AFU.

När jag satt och gick igenom mejl som ramlat in i min gamla DN.se-korg hittade jag ett från en ilsken läsare som undrade hur jag kunde få utrymme i DN att skriva om något som inte finns. Så här skrev han:

”Kom igen när du kan påvisa något som är i närheten av ett ufo. Du livnär dig på ett flumämne där allt singlar omkring i intet. Ett ämne som är lika trovärdigt som att Jesus blev avlad av en obefläckad mor. Ett ämne vars legitimitet är lika stor i en dagstidning som samma tidnings flummiga chefredaktör. Jag bläddrar vidare, tomtar och troll tillhör koltåldern. Väx upp.”

Jag svarade:

”Jag vill inte bevisa något. Läser du vad jag skriver? Mina böcker? Hört något föredrag? Jag vill bara visa att det finns en serie fenomen som är värda att undersöka. Om du hittar ett citat av mig som säger något annat så kom med det.”

En del personer klarar helt enkelt inte av att läsa en skriven text utan att använda sina färgade glasögon till att filtrera den genom. Fåtöljufologer finns det gott om numera.

Intressant?

Ett vanligt pappersbrev dök också upp under dagen och där var tonen en annan. Mannen skrev att han var inlagd på ett psykiatriskt sjukhus i västra Sverige och att han haft kontakt med ”överjordiska ufon” som ser på oss människor som ”premetiva och dumdristiga” och deras teknik ”övergår mäniskans förstånd”. Ja, kanske är det så.

Gott blev det.

Framåt kvällen plockade vi upp grillen från gräsmattan (dit den ställts inför inoljningen av verandan i morgon) och grillade hamburgare som blev så goda! Sedan blev det hockey-VM en stund. Och det blev vinst med 6–1 mot Tyskland men framför allt spelade Tre Kronor snabbt och snyggt under stora delar av matchen.

Under dagen ringde jag och grattade Peter på Böckernas hus också. Han fyller 70 år i dag och hade tagit ledigt för en spahelg med sin fru. Klokt. Hoppas att få lite pengar till AFU från de fyra resor med böcker jag gjort dit den senaste tiden snart.

Sist på kvällen satte jag mig och jobbade fram ett dokument om min nästa bok. Jag ska träffa en grupp från Semic i morgon med förlagschefen i spetsen för att diskutera den. Bäst att vara förberedd.

Loading