Dagsarkiv: 14 maj 2024

Soligt möte om ny bok och tidigt jobb

Annelie, Therese, Måns och Andreas är alla personer jag jobbat med på Semic tidigare.

Klockan 08 var det bara att gå upp för att börja stryka verandagolvet med träolja och samtidigt satte sig Anneli i bilen och körde till Bauhaus eftersom vi insåg att det vi hade kanske inte skulle räcka.

Anneli jobbar med verandan.

När hon var tillbaka kunde vi angripa golvet på två fronter men det tog sina modiga två timmar allt som allt i alla fall och det kommer att kännas i en del sällan använda muskler i morgon, den saken är klar.

Och Markus med gräset.

Efter 10 kom Markus för att hjälpa oss med gräsklippningen och jag och Anneli fick flytta runt möbler och blommor som alla nu stod just där han skulle klippa för att Markus skulle komma åt. Dessutom började Anneli stryka utemöblerna med olja också, nu med kinesisk träolja som är speciellt anpassad för dem.

Jag gav mig av till Sundbyberg för att träffa Annelie, Therese, Måns och Andreas från Semic för lunch i Marabouparken. Soligt och fint och en fantastiskt god raggmunk med stekt fläsk blev det.

Mötet gick ut på att diskutera min nästa bok och efteråt var alla överens om att vi skriver kontrakt på den och att den ska komma ut i mars nästa år. Jag återkommer om innehållet lite senare. Nu hade jag med mig en plan för varje kapitel som alla fick titta på och där fick jag bara positiv återkoppling. Samtidigt fick jag veta att min senaste bok fortsätter att sälja bra, både som pappersbok och som ljudbok. Riktigt roligt!

Att jobba för Semic känns tryggt och roligt och med åren har jag lärt känna dem alla som nästan en del av min familj. Inte minst den tidigare förlagschefen Måns Gahrton har alltid trott på mig och varit ett stöd när jag velat skriva något. Och jag har lyssnat på honom när han har velat att jag ska skriva något.

En sådan bra idé från Måns var att skriva boken om sekter som med tiden har blivit en av mina största säljsuccéer, detta tillsammans med ”Stora boken om naturfenomen”.

Under eftermiddagen gjorde jag och Anneli en utflykt till Coop för att göra vår veckohandling och så blev det en sväng till posten för att skicka iväg ett par böcker. Nästan anhalt blev Annelis yoga där jag släppte av henne och körde hem för att titta lite på hockey. Såg en del av matchen Norge–Danmark där Norge till slut, lite oväntat, vann med 2–0.

Fick manuset till det som ska bli en film om ufo för skolorna och gick igenom det för att skicka tillbaka det med mina noteringar, något som Roger Persson som gör filmen bett mig om.

Har också mejlat vidare med kvinnan i Frankrike som vill donera böcker till AFU och skickade över ett förslag till skrivning som han kan ge till sin advokat den dag donationen blir aktuell.

Vår trädgård är fin just nu.

Och så skrev jag ihop 600 tecken om mig själv och mejlade dem plus en bild till Bokmässan där jag kommer att vara med vid två eller tre tillfällen i höst.

Efter att jag och Anneli burit tillbaka det mesta av möbler och blommor till verandan tittade vi på ”Ronja rövardotter”, första avsnittet. Sedan blev det jobb vid datorn för mig och sängen 23.30.

Loading