Dagsarkiv: 1 augusti 2022

Lite av varje och artikelskrivande

Det blev en blandad kompott av denna första lediga dag efter femdagarspasset men jag satte mig i alla fall och skrev en artikel till Historiska brott & mysterier, gjorde i ordning bilder och skickade iväg det hela till min redaktör. Bra att ha fått det gjort innan det bär av till Storbritannien.

Pratade också en stund med Anders Persson som blir min reskamrat om hur jag tänkt att början och slutet av resan kommer att bli och lovade skicka en ordentligt ”turnéplan” under veckan.

Jag har också prata med vännen Peo i UFO-Sverige och försökt hjälpa honom med en sak som han fått lite problem med. Hoppas att det fungerade, vilket jag tror. Och så hade jag en längre messkontakt med Pelle Persson som alltid håller utkik efter uforelaterat material som kan vara av intresse för mig. Jag tackade honom särskilt för det han tipsat om i min senaste bok.

När jag öppnade mejlen på morgonen fanns där ett långt mejl från Johan Theorin som precis läst nya numret av UFO-Aktuellt och inspirerats att skriva en artikel till nästa nummer. En artikel om uso, alltså oidentifierade undervattensföremål.

Johan hade hittat en del spännande uppgifter i tidskriften Longitude och det väckte minnen hos mig eftersom jag skeppat iväg ett antal Longitude till Böckernas hus tidigare i år. Så jag ringde Peter och han kollade men det fanns inga exemplar kvar.

Longitude nummer 20 med ett fenomen till havs,

Istället gick jag ut på Bokbörsen där jag hittade ett exemplar av det aktuella numret, nummer 20, och köpte det rakt av för att ha det i min samling. När jag hittade det på Bokbörsen kunde jag också se att detta inte var något nummer som jag hade sålt till Peter, för det omslaget hade jag inte låtit passera utan behållt tidskriften själv. Ni kan se det här ovan.

Johans artikel tar upp flera fall från 1920-talet där sjömän sett föremål i vattnet som sedan försvunnit och som nog inte var några havslevande djur.

Under dagen publicerades min artikel om Ebbe Schöns senaste bok på DN.se och ni som har möjlighet kan läsa den här. Ebbe är en fantastisk person och jag är mycket imponerad över att han fortsätter skriva trots att han är 92 år gammal. När jag ändå hade Ebbe i tankarna gick jag igenom vilka böcker av honom jag har och fräschade upp listan som ligger här på bloggsidorna. Saknar nio av de 48 böckerna (olika upplagor med i den siffran).

Framåt kvällen tog jag och Anneli bilen till Coop för att handla, bland annat kräftor som vi ska bjuda på på fredag. Det var måndagsglest med folk och inte många bilar på parkeringen när vi gick in, pantade flaskor och handlade det vi skulle ha.

Medan vi var i butiken ringde Rickard som är evenemangsansvarig i UFO-Sverige. Han berättade att det var klart med vår externa föredragshållare till kursen i höst. En mycket intressant person som jag tror kommer att locka många. Men jag väntar med att gå ut med namn och ämne ännu, det annonserar vi när programmet blivit lite mera klart.

Eftersom Anneli har varit på vift med bilen hela dagen så fixade jag lunchen själv. Men när hon kom hem lite senare blev det rostbiff med nyplockad potatis från vårt eget land. Smarrigt.

Vi avslutade kvällen med att titta på ett avsnitt ”Ett fall för Vera”. I säng efter midnatt båda två.

Loading