Dagsarkiv: 29 augusti 2022

Så har vi röstat, möte och uforapport

Jag och Anneli utanför vallokalen.

En vanlig dag hjälper jag ett antal personer med smått och stort och sällan skriver jag om allting i min blogg. Men på något sätt är jag en jourhavande allt-i-allo dit folk hör av sig. I dag hjälpte jag en vän med att få en instruktion över hur Richard Svensson gjorde sin berömda aliendocka som vi alltid har med på alla utställningar och nu ska hon försöka att göra en liknande. Ska bli spännande att följa.

Jag har också hjälpt ett par andra vänner norr om Hagfors med att identifiera det föremål som flög över dem klockan 22.08 i kväll och med hjälp av FlightRadar kunde jag berätta att det var ett privat jetplan från Tokyo på väg över Sverige.

Under dagen hjälpte jag en annan person att köpa lite böcker som han var ute efter och så jobbade jag en stund med ett skyddsombudsärende på DN.

Men dagen började med att jag ringde och gratulera vännen och Elviskännaren Roger Ersson i Nyköping som fyller år i dag och eftersom jag och Roger har samlandet av diverse saker gemensamt så har vi alltid mycket att prata om. Det blev säkert en halvtimme i luren med Roger innan vi sa tack för den här gången. Men han kommer att få en del Elvisprylar som han inte har sedan tidigare senare i veckan.

Har också fortsatt att sortera lite bilder från senaste tiden, plus en del dokument, både fysiska och digitala. Och efter lunch tog jag bilen till Skälby livs för att hämta ut ett paket med frimärksfickor som jag behöver. Därefter körde jag vidare till Skyddsvärnet secondhand och lämnade in tre par byxor som jag inte längre använder och passade på att kika bland deras böcker, filmer och skivor. Hittade ett par filmer och några böcker till AFU.

Strax efter 15 plockade jag upp Anneli utanför hennes jobb i Jakobsbergs centrum och så gick vi till vallokalen som finns i gallerian och röstade. Det var en stilla ström av folk som hittade dit och nu har vi gjort vår plikt och tagit vara på den rättighet som röstandet också innebär. Ingen av oss kommer ju att kunna rösta på valdagen då vi är i Barcelona då.

Vi kikade in på Myrorna också som ligger längs samma gång och även där hittade jag några böcker till AFU. Myrorna ska tydligen flytta berättade Anneli och därmed blir centrumet ännu mer utarmat. En artikel i lokaltidningen tog upp detta och det är tydligt hur fastighetsbolaget har så höga hyror att få längre kan vara kvar.

Nästa anhalt blev Läkarmissionens second hand som ligger nära Stora Coop i Vinsta där vi skulle veckohandla. Och här är bokutbudet betydligt bättre än på Myrorna. Så det blev ett par köp även där.

När vi var på väg ut från bokavdelningen kom en man fram till mig och sa att han visste att jag höll på med ufo och att han sett mig på just Coop vid flera tillfällen tidigare men inte velat gå fram och störa. Nu tog han kontakt och berättade en upplevelse som ägde rum på juldagen eller annandagen 1973 när han satt i vardagsrummet och ljuset plötsligt blinkade till och sedan slocknade:

”Jag tittar ut genom fönstret och ser ett lilafärgat föremål som flyger i 45 graders vinkel mellan två moln och efter x antal sekunder blinkar ljuset till och huset tänds upp igen. Vi hade julgranen i vardagsrummet och därför blev tändningen påtaglig”, skriver han i ett mejl till mig senare i dag. Intressant.

Nya tidningen.

Veckohandlingen tog 45 minuter och det var ingen trängsel i butiken. Men eftersom de bygger om så var det lite vandrande hit och dit för att hitta en del varor. Men den nya tidskriften ”Konspiration” med överrubriken ”Historiens största gåtor” och med ett par tefat på omslaget hittade jag. Och tack till Pelle Persson som tipsade mig om att den fanns. Pelle är en mycket bra tipsare för även om sådana här tidningar nästan alltid bygger på artiklar man redan läst vill jag givetvis ha den i mitt arkiv.

Ett uppslag ur Thomas Nilssons artikel.

Hemma igen låg en annan tidning och väntade i brevlådan, ”Hemmabio” nummer 9 för i år, där min digitala vän Thomas Nilsson skrivit en fyra sidor lång artikel om filmen ”UFO Sweden” under rubriken ”Sanningen finns där ute – och kanske i Norrköping”. Jag själv har hjälpt till med en faktaruta om AFU. ”Filmen du måste se” står det på omslaget. Kan bara hålla med.

Kvällsmaten blev pasta med en riktigt god baconsås innan klockan drog sig mot 19 och vårt styrelsemöte i UFO-Sverige närmade sig. Men först hann Niklas ringa och berätta att det nu var klart att hans renoveringskontrakt snabbt och lite oväntat tar slut när november är över. Så nu gäller det för honom att hitta någon annanstans att bo. Anneli kommer att hjälpa honom att spana.

Fjorton deltog i mötet.

19 till 21 blev det så styrelsemöte och vi var nästan fullt manskap. Mats och Gunnar delade som vanligt på en uppkoppling eftersom de satt hemma hos mats som också kunde berätta hur lyckat hans deltagande i Salamässan den gångna helgen varit.

Jag och Thomas Michanek berättade om hur vi sytt ihop en planering till medlemsmötet i Alviks kulturhus den 18 september. Det blir en variant av det möte vi höll i Göteborg men givetvis med mycket nytt. Tanken är att vi ska få fler engagerade medlemmar i Stockholmsområdet. Ett utskick och en annons på Facebook kommer.

Vi pratade också om fältundersökarkursen den 21 till 23 oktober och där gäller det att hålla sig framme eftersom många av platserna redan är bokade. Också där kommer det att annonseras. Och såväl Rapport-Nytt som UFO-Aktuellt lockar allt fler prenumeranter. Inte illa för två papperstidningar. UFO-Aktuellt har till och med passerade 900 prenumeranter.

Sist på kvällen tittade jag och Anneli på ett avsnitt ”Ett fall för Vera” och när Anneli lagt sig hade jag en del mejl att skriva. Men 00.30 var jag klar för tandborstning och sedan sängen.

Loading