Dagsarkiv: 9 augusti 2022

Skypar med George i Moskva

Calle, Andreas, jag och Björn.

Klockan 12 ringde vännen George i Moskva upp via Skype och sedan pratade vi en timme om vårat gemensamma intresse – att rädda arkiv. George jobbar hårt med att göra detta i Ryssland men har inte som AFU bra lokaler. Istället förvarar han en del av det han räddar hemma eller i två lokaler på andra håll i Moskva.

För Georges del har fokus legat på paranormala arkiv men det har blivit en del ufomaterial också genom åren. Just nu är han på gång ,med ett par samlingar i S:t Petersburg.

Jag applåderar verkligen Georges arbete och jag hoppas att han kommer att kunna besöka AFU någon gång. Och att jag ska kunna besöka honom i Moskva. Inte riktigt rätt läge nu kanske men till dess fortsätter vi att skypa med varandra.

Under dagen har jag fortsatt att packa lite smått och gott för resan, tvätta en del som ska med och under kvällen pratade jag med Anders Persson som kommer upp från Göteborg i morgon så att vi kan köra mot Storbritannien gemensamt på torsdag morgon.

När jag kom till jobbet hann jag inte ens sätta mig förrän en av cheferna kom fram och ville att jag skulle skriva en 3 500 tecken lång runa med kommentarer över DN:s tidigare börskommentator Sven-Ivan Sundqvist som gåt bort i dag. Så det gjorde jag. Ringde vår nuvarande chefredaktör Peter Wolodarski som fick säga några ord, en tidigare arbetskamrat till Sven-Ivan och så hans tidigare chefredaktör Christina Jutterström.

När Christina svarade var hennes första ord efter att jag hade presenterat mig: ”Tänka att du är kvar fortfarande!” Inte utan att jag log när hon sa det. För också jag hade henne som chef under en del av 90-talet och hon var en engagerad och intresserad chef som det var roligt, och lite spännande, att jobba under.

En timma efter det att jag fått frågan var artikeln klar och kunde läggas ut på nätet lite senare.

Under kvällen fick jag och Björn sällskap när vi skulle gå ut och äta. Som ni kan se blev det Rosa Drömmar där jag slog till med en plankstek. Den är helt okej men lite för tunn vilket gör att den aldrig blir särskilt saftig. Lite trist.

Men det är alltid trevligt att gå till Rosa och att sitta ute var också härligt i den varma kvällen.

Det blev mycket Trumpskrivande under kvällen, FBI-tillslaget mot hans hem gjorde Trump rasande och det blev en rad angrepp under dagen, inte minst en video som var i det närmaste apokalyptisk.

Till slut bar det hemåt. Klockan 01 närmare bestämt.

När jag kom hem tog jag ner tvätten, plockade lite med min packning, tog en hårdmacka med kaviar och drack det lilla som var kvar i el flask ”Summårn” från Mora bryggeri som Anneli lämnat åt mig i kylskåpet. Helt okej.

I säng 02.30. Nu väntar två veckors frånvaro från DN och mycket jobb i Storbritannien.

Loading