Dagsarkiv: 18 augusti 2022

Två riktigt fina donationer

Ett fynd. Vi hittade originalrapporten till det fall som Richard Svensson skrev om i senaste UFO-Aktuellt.

Som vanligt vaknade vi en bra stund före 07 men eftersom vi bestämt oss för at ha sovmorgon vägrade vi att gå upp förrän en halvtimma senare. Jag duschade och sedan gick vi ut i köket och åt våra trekantsmackor från Tesco, pratade med Bob och först vid 09 rullade vi iväg mot söder och ett lager där Michael Oliver förvarade sin pappas Normans ufomaterial efter dennes bortgång.

Michael Oliver och undertecknad.

Michael hade redan plockat fram lådorna på en vagn när han kom fram till vår bil och nackade på rutan. Michael var väldigt glad över att hans pappas arkiv nu får ett nytt hem hos AFU.

Som i förrgår gick vår väg till de södra delarna av staden genom Blackwall tunnel. Men snabbare eftersom köerna förbi vägarbetet inte var lika eländigt långa. Och hemvägen gick om möjligt ännu snabbare.

Några av Norman Olivers tidskrifter.

Väl tillbaka ägnade jag en god stund åt att gå igenom Normans arkiv och där fanns mängder av uforapporter. Inte minst den jag visar högst upp i bloggen och som alla läsare av UFO-Aktuellt känner till. Alltså händelsen på Isle of Wight i maj 1973 där två barn mötte en ”clown”, en varelse så bisarr att den knappt låter sig beskrivas.

De båda barnens möte undersöktes av Norman Oliver för den brittiska ufoorganisationen Buforas räkning och i den mapp som vi nu har hittat finns alla originaluppgifter plus deras namn.

Men det fanns alltså mycket, mycket annat som det tar tid att gå igenom.

Vi tog var sin fish’n’chips.

Efter vårt korta stopp hos Bob ringde jag Edwin Joyce i Rickmansworth och undrade om vi kunde komma över. Det är inte långt från Bobs och vi var där på em timma efter att han tagit M11 och M25. Eftersom Edwin fortfarande jobbade gick vi på The Pennsylvanian en bit ned på huvudgatan efter att ha parkerat på M&S p-plats som vi brukar göra.

Det blev var sin fish’n’chips och det var faktiskt vår första på den här resan. Gott var det!

Sedan var det dags att gå till Edwins arbetsplats där han också har ett rum för sina ufosaker. Edwin och jag har känt varandra länge och det var han som såg till att Gordon Creightons arkiv inte förlorades för eftervärlden och som efter tio möten med mig och mina kollegor under året till slut bestämde sig för att donera allt till AFU.

Edwin pratar med Anders.

Det var roligt att träffa Edwin igen och nu fick vi chansen att se alla böckerna som han hämtat från sonsonen Nick Creighton i Manchester och nu tagit hand om. Efter att ha berättat om sina senaste projekt och att han arbetar på ännu ett nummer av Flying Saucer Review, som han tagit hand om utgivningen av, sa han att vi kunde ta alla böcker på andra språk än engelska till AFU. Plus alla tidskrifter.

Några av de 168 böckerna.

Så vi fyllde kasse efter kasse tills vi hade 168 böcker att bära ut till bilen. En riktigt fin donation med böcker som är verkligt ovanliga och som sannolikt inte har på AFU sedan tidigare. Och väldigt många av dem var signerade från författarna till Gordon Creighton som kunde läsa och tala em rad språk.

Innan vi lämnade Rickmansworth gick vi in på M&S eftersom jag ville köpa med mig lokala öl till Sverige och det fanns rätt många så jag fyllde min tullkvot. Många spännande ale och stout som nu får konsumeras under hösten och vintern.

Jag köpte också några tonic som vi kan ha till ginen vi har hemma.

Edwin i sitt FSR-bibliotek.

Tillbaka hos Bob igen var det bara att jobba på med att sortera och packa och när vi var klara kunde vi räkna till 232 lådor som sammanlagt väger 2.157 kilo. Inte så illa för en liten tripp till Storbritannien.

Anders och Bob jobbar.

Eftersom en sur granne hade klagat på att Bobs buskar växte in på hans tomt klättrade Anders upp på taket vid muren och hjälpte Bob att klippa bort dem.

Bob hade också jobbat på och fyllt några lådor med böcker under vår frånvaro och nu ska det bli spännande att se hur allt går i morgon när det hela ska transporteras till Schenker i Basildon. Vi får hjälp med detta av Nicholas Martin som dyker upp med en mindre lastbil vid åttabläcket.

När allt var fixat och klart bjöd Bob och Sam på lasagne med potatis, en ovanligt kombination som jag nog aldrig ätit förut. Jo, jag spelade också in en liten film för Facebook där jag berättade om dagens donationer.

Vår arbetsplats.

Om ni undrar hur allt detta packande går till så vill jag visa våra arbetsredskap. Det är dessa som krävs för att bygga lådor och för att se till att de får rätt märkning. Anders och jag har byggt låda på låda under de här dagarna hos Bob men nu tror vi att den sista för den här resan är fixad. Å andra sidan är det snart slut på lagret så Bob måste beställa nya till nästa år.

För 2023 blir det en ny resa. Flera nya löften om arkiv och flera som vill träffa oss.

Ska man säga något mer om dagen så har den varit hyfsat varm, 27 grader hela eftermiddagen in i kvällen. Och så har vi passerat 3.000 kilometer i vårt körande från Sverige och i Storbritannien.

Lådläget just nu.

Och innan det blir sängen i kväll tog jag den här bilden. Här är alla våra lådor som ska till Sverige.

Loading