Dagsarkiv: 8 augusti 2022

Jobbar med England och Spanien

Bilden från Halmstad.

I dag var det fortsatt fokus på resan till England och Skottland, till en början med. Pratade med vännen Lionel Beer i London som är brittisk ufologis grand old man. Lionel utsågs för några år sedan till hedersordförande i den brittiska ufogruppen Bufora och han har i många år hjälpt AFU med olika saker från sitt hem i London.

Nu har han hämtat en avliden ufologs papper från nordvästra England och det är dem som jag och Anders ska hämta upp under vår resa bom några dagar.

Jag har också jobbat vidare med att korta mitt föredrag som jag ska hålla i Barcelona och lagt in en film som Kjell Törnlund hjälpt till att texta om till spanska sedan Luis González fixade själva översättningen i går.

Eftersom Anneli gick tillbaka till jobbet i dag var jag ensam hemma tills jag gick till jobbet. Så jag tog hand om lite tvätt (Markus kepsar), lagad lunch och plockade ut en del skräp till garaget. Men mest satt jag vid datorn och jobbade med sådant som måste göras innan vi tar bilen till Tyskland för en första natt innan färden går vidare till färjan i Amsterdam eller rättare sagt IJmuiden som är en del av Storamsterdam.

Jag har också börjat packa lite smått, vilket innebär att jag lägger saker på sängen en trappa ner i den takt jag kommer på att jag nog behöver dem under resan. Det börjar fylla på men den riktiga packningsinsatsen gör jag först på onsdag.

På jobbet fikade jag med världenredaktionen och fick då berätta dels om resan till Storbritannien och dels om den kommande filmen ”UFO Sweden” som avdelningschefen ville veta mer om. Jag fick också en fråga från DN:s poddredaktion om att göra ett inslag om ufo när jag kommer tillbaka från resan.

Under kvällen fick ett samtal från en man i Varberg vars mamma i Halmstad hade sett något mystiskt på himlen och sedan tagit ett par bilder av det. Observationen gjordes i går. När jag fick bilderna var det verkligen inte bra, något mannan hade varnat om, och då jag ljusade upp dem såg allt som fastnat på dem ut som reflexer från olika ljuskällor i en fönsterruta.

Nu betyder detta inte att mamman inte kan ha set något men vad det än var så lyckades hon inte fånga det på bild. Ni kan se en av bilderna högst upp i bloggen.

Jag har också mejlat med en trevlig kvinna som ställde många frågor, bland annat om månkonspirationen som hon verkade tro på. Men efter att jag svarat och skickat en länk till min artikel om denna myt (vi har varit på månen) så var hon beredd att ändra sig. Sedan var vi inte överens om en massa andra saker men vi har hittills lyckats diskutera som vänner.

Klockan 01 bar det hem. Då hade jag hunnit skriva en artikel om Trump. Aldrig fel eftersom läsarna alltid kastar sig över dem.

När jag kom hem fortsatte jag att jobba lite med Barcelonaföredraget och England men 02.30 var det dags att sova.

Loading