Dagsarkiv: 6 augusti 2022

Lite Englandsjobb och nya brillor

Nya brillorna.

I dag testade jag mina nya glasögon för första gången, glasögon som ställer om sig och blir solglasögon om solen skiner. Ni fattar. Nytt för mig men inte för andra. Och lite ovant. Nå, de funkade rätt bra men gick tillbaka till att vara ljusa lite väl långsamt vilket inte är perfekt när man går in i en buss till exempel.

På förmiddagen jobbade jag på med Englandsplaneringen och ringde till bland annat Paul Devereux för att se till så att vi utnyttjar vår korta tid tillsammans när vi ses om en dryg vecka på bästa möjliga sätt.

Som så ofta fick jag ta tag i lite DN-saker redan före jobbet eftersom en person som jag intervjuade i går, Robert Limmergård som är generalsekreterare för de svenska säkerhets- och försvarsföretagen, fick texten i går och svarade att den var okej i morse. Men han ville lägga till en mening vilket jag fixade i vårt publiceringssystem.

Jag jobbade också en stund med att skriva vidare på mitt föredrag till ufokonferensen i Barcelona. Det växer stadigt fram men en del jobb återstår.

Minnet av Gösta Carlsson lever vidare i allra högsta grad. Inte minst i hans gamla hemstad Ängelholm där en platta med hans namn har avtäckts på Storgatan i fredags. Hans brorsdotter Eva Carlsson Toft och före detta kollegan Börje Hyllén var med vid avtäckningen. Egentligen skulle jag ha varit på plats då Eva frågade mig för några veckor sedan men det fanns helt enkelt ingen möjlighet för mig att komma loss mitt i ett pass. Så jag tipsade henne om Börje istället och det fungerade lika bra även om jag väldigt gärna hade velat vara med.

Ni kan läsa om det hela i Helsingborgs Dagblad om ni har inloggning där.

Sushin från Wang.

Hemma blev det lite lyxig lunch då jag och Anneli fixade lammkotletter med bulgur som vi åt på verandan. Väldigt gott var det och det var lagom skönt att sitta ute fortfarande. På jobbet körde jag sushi från Wang på andra sidan bron och där har man lärt sig att jag alltid vill ha en extra soja numera så den var redan packad i påsen när jag kom.

När jag kom till jobbet hade Mia, som hoppat in som utrikesredaktör, sett till att min artikel om spelet bakom den tilltänkta fångutväxlingen mellan USA och Ryssland (som jag skrev i går), hade redigerats ut över en helsida.

Själv jobbade jag vidare på en helt annan artikel som har med svensk vapenproduktion att göra och fick några positiva uppslag som kommer att bära frukt på måndag om allt går väl. Och så kom uppgiften om att låtskrivaren och musikproducenten Torgny Söderberg avlidit så jag ringde Anderz Wrethov, som jag har bra kontakt med sedan några Eurovisiontävlingar, och fick en kommentar.

Sist på kvällen fick jag skriva några polisnyheter. En om ett oljeutsläpp utanför Domsten (klassisk ufomark) och så följde jag upp sökandet efter en fyraårig pojke som försvunnit söder om Mien (klassisk ufomark). Som tur var hittades pojken utan skador efter sju timmar och jag lyckades få tag på räddningsledaren i Östra Kronoberg och blev först med att få information om hur det gick till pojken hittades.

Sedan satte jag mig i telefonkö till polisen för att få veta hur långt från huset pojken hittades. Och efter 40 minuters väntan hann polisen i region Syd svara och då fick jag veta att pojken hittats 220 meter från huset.

Då var uret 01.10 och jag stängde av datorn.

Loading