Dagsarkiv: 2 augusti 2022

Träffar Conny och Ebbe

Conny vid vår fullpackade bil.

På förmiddagen tog jag och Anneli bilen till Kungsängen för att träffa Conny Ljung. Det var väldigt länge sedan vi sågs och nu skulle vi tillsammans gå igen hans tvillingbror Johnnys böcker för att se vilka jag kunde ta med till AFU eller sälja till Böckernas hus. Något Johnny hade velat. Tyvärr har Johnny gått bort och han är saknad av oss alla. Liksom sin bror en kunnig och sympatisk person som vi hade velat ha bland oss så mycket längre.

Under besöket hos Conny fick jag ett mejl från Ebbe Schöns sambo Christina som berättade att Ebbe ligger på sjukhus efter ett fall i hemmet. Jag ringde omedelbart till sjukhuset och hörde om det gick att besöka Ebbe under eftermiddagen och när jag och Anneli lastat ur böckerna hemma i garaget och ätit lunch på verandan, då körde jag till sjukhuset för att träffa honom.

Det kändes lite märkligt att just ha skrivit om honom i en längre DN-artikel och så nu sitta vid hans sjuksäng och prata. Ebbe blev i alla fall väldigt glad över att se mig och jag stannade hos honom i 45 minuter innan det var dags att åka hem.

Tyvärr ser det ut att bli svårt att besöka honom någon mer gång innan jag och Anders åker till Storbritannien men Christina lovade att hålla mig underrättat om hur han mår.

När jag kom hem passerade tre ”vandaler” framför mig på gatan för att fortsätta in i en trädgård lite längre bort. Jag stannade och han ta en bild på avstånd och ni kan se den här nedan.

De tre vandalerna.

De två kiden och deras mamma mumsar på Annelis blommor så att det bara blir pinnar kvar. Inte så kul och vi hoppas att de ska hitta något annat att äta än våra vackra blommor och chili – som blev det senaste offret.

Under eftermiddagen har jag också börjat jobba på mitt föredrag som jag ska hålla i Barcelona i september. En stor ufokonferens som också Anneli hänger med till. Det tar sin tid att få ihop en timma som alltid känns kort eftersom jag har så mycket jag vill berätta. Det är mycket enklare att prata i två timmar!

Vi pratade också med Raili och med Lena som var på besök hos henne för att installera en ny telefon som vi alla hoppas att hon ska lära sig att sköta. Att byta telefon när man är så gammal och dessutom dement är ett stort steg.

Humlan från sidan.

Medan jag satt på verandan och läste efter att ha pratat med Lena och Raili fångade jag en humla både från sidan och rakt framifrån när den festade på några små blommor Anneli hade ställt på bordet.

Och framifrån.

På bilderna kan ni se hur den har fått en hel del pollen på kroppen vilket är precis som det ska vara.

Till sist tittade vi på ännu ett avsnitt ”Ett fall för Vera” och mitt id et ringde Tommy från Sundsvall som hade en rörmokarkompis intill sig. En kamrat, Magnus, som visade sig vara prenumerant på UFO-Aktuellt och precis hade läst min artikel om Strieber.

Tommy kunde berätta att han minsann kände killen som hade gjort intervjun och ringde helt sonika upp och så fick jag och Magnus prata om vårt gemensamma intresse. Lite kul! I bland är världen liten.

Under kvällen skickade jag också ut ett förslag till ett datum för en ny grabbträff i Mariestad efter att ha samordnat med Olle som numera är pensionär visade det sig. Det är verkligen på tiden att vi träffas igen.

Fick också protokollet från senaste styrelsemötet från Victoria som jag gick igenom och korrade innan jag skickade det vidare till Tobias.

Jag avslutade kvällen med att fortsätta jobba med föredraget och sedan blev det sängen med en god bok. I säng vid midnatt.

Loading