Dagsarkiv: 27 augusti 2022

Mötet i gläntan-person har gått bort

Anneli fixar nya möbeltassar.

Efter frukost satte jag mig och fortsatte läsa igen de DN som jag har missat under min och Anders resa till Storbritannien. Och bland nekrologerna fastnade jag för ett namn jag kände igen – Nils Tarras-Wahlberg. Nils finns med i min bok om Gösta Carlsson, ”Mötet i gläntan”, där han berättar ett minne som för honom kändes lite grumligt men ändå något som följt honom under många år. Nämligen att han själv på något sätt varit inblandad i skapandet av de spår som Gösta sedan tog för avtryck från ett landat flygande tefat och lät gjuta igen.

Jag ringde upp Nils ena son senare på dagen och hade turen att få träffa ytterligare två ur Nils familj i ett gruppsamtal där de alla befann sig i Ängelholm för att gå igenom Nils efterlämnade papper. Vi hade ett bra samtal som kanske gav ytterligare någon pusselbit i mysteriet Gösta Carlsson.

Det var 27 grader varmt i dag och då sken inte ens solen utan himlen var täckt av moln. Jag och Anneli ägnade en stund åt att byta ut trasiga möbeltassar på våra utemöbler på verandan och eftersom de fick klippas till och varje fot måste göras ren så tog det en stund.

Pratade en stund med Thomas Michanek i UFO-Sveriges styrelse om vårt kommande medlemsmöte i Stockholm, ett möte som kommer att äga rum den 18 september. Planeringen pågår för detta och en kallelse till alla UFO-Sveriges medlemmar kommer snart att gå ut.

Idén med mötet är att entusiasmera våra medlemmar att engagera sig i UFO-Sveriges arbete, inte minst genom att bli fältundersökare. Och 21–23 oktober är det dags för nästa fältundersökarkurs.

Vi hade ett liknande medlemsmöte i Göteborg för några år sedan (den 24 augusti 2019), ett möte som blev väldigt lyckat. Vi får se om vi kan upprepa detta den här gången.

Innan det blev lunch, som vi åt inne i dag, plastade jag in en ganska illa åtgången rysk bok om månen och framtida månfärder från 1955 som jag fått tag på nyligen. Ni kan se omslaget längst ned i bloggen.

Jag brukar laga trasiga böcker med biblioteksplast som är tåligt och bra och som har hjälpt mig många gånger när det gäller liknande bokskador.

Det blev en sansad arbetsdag men jag skrev ändå en hel del. Bland annat om att Nasa på måndag ska skjuta upp sin månraket, visserligen obemannad men ett steg på vägen för att åter placera människor på månen. Och jag skrev om att en välgörenhetsorganisation samlat in pengar för att kunna köpa en satellit åt Ukraina. Plus en del annat.

Maten blev sushi och det var riktigt varmt ännu vid 18-tiden då jag och Björn gick till Lilla Essingen för att hämta maten. Åt gjorde vi i entrén till DN.

När jag väl kom iväg från jobbet var klockan 01.20 eftersom jag hade lite privata saker att fixa. Och väl hemma hade jag en del annat av administrativ natur. Så efter en stund vid datorn och en macka med stekt ägg i köket var klockan 03 och jag kom äntligen i säng.

”Månen” från 1955.

Loading